srssersssdgimvssmicdsd
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Sodelovanje prostovoljcev ŠCV na DNEVU RABLJENIH OBLAČILIH

Prostovoljci Šolskega centra Velenje se bomo 23. 4. 2021 pridružili vseslovenski akciji, ki poteka pod okriljem društva Ekologa brez meja in spodbuja ponovno uporabo oblačil.

Že dve leti potekajo na Šolskem centru zbiralne akcije oblačil, ki jih v pravi dijaški trgovini Šole za storitvene dejavnosti za prostovoljne prispevke bodoči prodajalci tudi ponujajo. Zavedamo se namreč, da je ponovna uporaba in recikliranje oblačil majhen, a pomemben prispevek k ohranjanju čistejšega okolja in zmanjševanju novodobnega suženjstva v tekstilni industriji. Z zbranimi prostovoljnimi prispevki pa poleg tega vsaj malo pomagamo dijakom iz socialno ogroženih družin.

Preberi več

Prvi slovenski Dan v rabljenih oblačilih

23. aprila bo potekala pod okriljem društva Ekologi brez meja vseslovenska akcija, s katero se spodbuja ponovna uporaba oblačil.

Kako bomo sodelovali dijaki in učitelji ŠCV?

1. Pobrskajte po omarah in si nadenite oblačila iz druge roke. Fotografirajte se in fotografijo do srede, 21. 4. 2021, pošljite na masa.kolsek@scv.si. Iz zbranih fotografij bomo pripravili filmček ter ga objavili na spletu.

2. V petek, 16. 4. 2021, bomo za dijake in učitelje ŠCV odprli prenovljeno dijaško trgovino rabljenih oblačil MODNO PODSTREŠJE. Obiščete nas lahko v naslednjih terminih:

 • Petek, 16. 4., 10.00 do 11.00
 • Ponedeljek, 19. 4., 10.00 do 12.00
 • Torek, 20. 4., 10.00 do 12.00
 • Četrtek, 22. 4., 10.00 do 12.00
 • Petek, 23. 4., 10.00 do 11.00
Preberi več

Kar tri dijakinje uvrščene na državno tekmovanje iz ekonomije

V torek,  6. 4. 2021, so se dijakinje 3. in 4. letnika, programa Ekonomski tehnik, udeležile šolskega tekmovanja iz znanja ekonomije. Tekmovanje smo prvič izvedli v virtualni obliki. Na državno tekmovanje, ki bo potekalo na enak način, so se uvrstile Maša Štumberger, Liza Slatinšek in Laura Ring. Za uspeh jim čestitamo.

Preberi več

15. mednarodni sejem učnih podjetij

Sredo, 31. 3. 2021 smo dijaki 2. in 3. letnika programa Ekonomski tehnik preživeli na mednarodnem sejmu učnih podjetij. Tokrat le virtualno. Prejšnja leta se je dogodek odvijal na celjskem sejmišču in upamo, da bo tako tudi v prihodnjih letih. Sejma se je udeležilo 24 slovenskih in 18 učnih podjetij  iz Bolgarije, Kanade, Srbije, Hrvaške, Črne Gore in Indonezije.

Dijaki 3. EKT smo obiskovalcem predstavili najnovejšo sejemsko ponudbo našega podjetja UP Hotellux, d. o. o. in sklenili številne posle z domačimi in tujimi poslovnimi partnerji. Največ zanimanja sta požela paket PO VELEJU in BODY SLIM program. Dijaki 2. EKT so sejem obiskali kot opazovalci in izkoristili priložnost za neomejen nakup z »virtualno« valuto. 

Ker je sejem tudi državno tekmovanje učnih podjetij, smo poslovanje našega  podjetja UP Hotellux, d. o. o. predstavili strokovni komisiji in ji razkrili vizijo za razvoj v prihodnosti. Strokovna komisija je ocenjevala izvirnost poslovne ideje, prepričljivost na predstavitvenem intervjuju in interaktivno promocijsko gradivo, ki smo ga razstavljalci pripravili.

Dan je bil zanimiv, poln novih situacij, ki smo jih uspešno reševali z medsebojno pomočjo in kreativnim prispevkom prav vseh zaposlenih.

Staša Plešnik, direktorica UP Hotellux, d. o. o.

Preberi več

Davčno opismenjevanje v programu Ekonomski tehnik

Pri pouku strokovnega modula smo v 1. EKT in 4. EKT prisluhnili gospe Heleni Selič iz Finančne uprave RS, izpostava Velenje. Predstavila nam je naloge FURS, namen pobiranja davkov in carin, njihov vpliv na zaščito javnega reda ter socialne varnosti. Izvedeli smo tudi, kakšna je bila zgodovina davkov, zakaj so davki zelo pomembni za delovanje in razvoj družbe danes, kaj so davčne oaze in zakaj je delo na črno slabo za vse davkoplačevalce. Poleg virov pobiranja davkov nam je prikazala, za kakšne namene se zbrani denar porabi. Za zaključek smo si pogledali  kratek film o svetu, v katerem bi živeli, če ne bi plačevali davkov. Vsi smo se strinjali: tega si res ne želimo.

Lajla Suljić, 1. EKT

Preberi več

Življenje teče

Vsako leto 7. aprila obeležimo svetovni dan zdravja. V okviru projekta Zdrava šola smo učitelji in dijaki Šole za storitvene dejavnosti izvedli projekt Življenje teče, ki je potekal v sodelovanju z MO Velenje. Najprej smo se lotili čiščenja okolice po različnih lokacijah Velenja, nato smo se odpravili še na hitro hojo okoli Škalskega jezera. Človeško poseganje v ekosisteme ima veliko oblik. Mednje spada tudi neobzirno smetenje in odlaganje odpadkov v naravo. Morda se pandemija virusa COVID-19 občuti kot edinstven primer, vendar ravno zdaj ne smemo pozabiti na ohranjanje narave, ki je temelj našega sobivanja na planetu. Zato postavimo čisto naravo v središče, vsak pobran papirček šteje.

Preberi več

Pogovor z evropskim poslancem dr. Milanom Brglezem

V sredo, 7. 4. 2021, smo dijaki 3. in 4. EKT ter 4. GTT  Šole za storitvene dejavnosti preko spletne aplikacije MS Teams gostili evropskega poslanca dr. Milana Brgleza, ki nam je po uvodnem pozdravu najprej predstavil svoje področje dela. V pogovoru so aktivno sodelovali dijaki ambasadorji Evropskega parlamenta s postavljanjem vprašanj, ki so jih zbrali med dijaki. Zanimalo jih je, kakšno je delo evropskega poslanca, kakšne so možnosti praktičnega izobraževanja v institucijah EU, kateri so poklici prihodnosti, kako se uspešno spopadati z epidemijo, kakšna je varnost in učinkovitost cepiv, kako/če bodo potovanja pogojena s cepilnimi listi, kakšne so posledice epidemije na gospodarstvo … Pogovor je bil poučen, zanimiv ter prijeten.

V prihodnje si vsi želimo še več pogovorov z evropskimi poslanci tudi v živo.

Špela Rosc

Preberi več

Delavnica risanja mandal

Želiš ustvarjati, se sprostiti  in za trenutek umakniti od učenja in stresa?

Prostovoljci Šolskega centra Velenje bomo prav zate pripravili spletno delavnico risanja mandal. Če se nam želiš pridružiti, piši na naslov masa.kolsek@scv.si.

Delavnica bo glede na prijave in želje organizirana enkrat ali večkrat tedensko v popoldanskem času.

Ob koncu našega druženja bomo pripravili razstavo.

Lepo  vabljen v svet ustvarjalnosti! 😊

Preberi več

Dijaki gastronomije pripravljali velikonočne jedi

Dijaki 1. letnika, programa Gastronomske in hotelirske storitve, in 4. letnika, programa Gastronomija in turizem, smo pod mentorstvom Marijane Novak pripravljali velikonočne jedi. Izdelali smo zajčke in petelinčke  iz kvašenega testa, velikonočni narezek, šunko v kvašenem testu, orehovo potico, iz korenja, kolerabe in redkvic pa dekoracijo v obliki cvetov.

Velika noč je eden največjih krščanskih praznikov, letos jo praznujemo 4. aprila. Na ta dan  pripravimo tradicionalne velikonočne jedi, pobarvamo pirhe, okrasimo hišo, otroke pa razveseli velikonočni zajček.

Katarina Krajnc 1. GH

Preberi več

Aljaž Vejnović prinesel s tekmovanja tri medalje

Po dolgem času je bila zopet tekma plavalcev in to na Odprtem državnem prvenstvu Hrvaške v paraplavanju. Sodelovale so tri države: Bosna, Hrvaška in Slovenija. Plavalni klub paraplegikov Velenje je osvojil 12 medalj: 4 zlate, 5 srebrnih in 3 bronaste. Naš dijak Aljaž Vejnović je osvojil 1. mesto na 200 m (mešano) in srebrni medalji na 200 m (prosto) in 100 m (prsno).

Iskrene čestitke Aljažu za dosežene vrhunske rezultate.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660