Dijaki 1. 2. in 3. letnika programa gastronomija in turizem ter 3. letnika programa gastronom hotelir so se v petek, 8. 5. 2015, udeležili strokovne ekskurzije v našo prestolnico.
Najprej so se odpravili na ogled proizvodnje in točenja piva v Pivovarni Union. Podjetje, ki zaposluje preko 350 ljudi, proizvaja pivo, polni pa tudi osvežilne brezalkoholne pijače Sola ter vode z dodatki Za. Sledil je obisk mladinskega hotela Celica na Metelkovi, ki od leta 2003 nudi prenočišča svetovnim popotnikom.Nekdanji zapor je danes eden najbolj zanimivih hostlov na svetu. Nazadnje so se dijaki sprehodili do Pogačarjevega trga, kjer vsak sončni petek med marcem in oktobrom poteka Odprta kuhna. Gre za edinstveno prehransko tržnico, ki tedensko privablja prave gurmane in kulinarične navdušence. Dijaki so imeli možnost poskusiti specialitete, ki jih na stojnicah pripravljajo in ponujajo izbrane restavracije iz vse Slovenije.