Skip to content

Učenci OŠ MPT navdušeni gastronomi

V ponedeljek, 11.12.2017 smo na Šoli za storitvene dejavnosti gostili osnovnošolce OŠ Miha Pintar Toledo.Skozi  kreativne delavnice so lahko spoznavali različne poklice s področja gastronomije.

Skupaj z našimi dijaki so pripravljali slastne hamburgerje, pekli ameriške palačinke, pripravljali sadna nabodala, zlagali serviete za praznično pripravo pogrinjka in spoznavali kulturo obedovanja ter mešali koktajle.
Lepo je bilo videti, kako so učenci uživali v ustvarjanju prav na vsakem področju.

Veseli smo, da je med otroki tolikšno zanimanje za gastronomijo, saj bomo tovrstnega kadra tudi v bodoče potrebovali vedno več, sploh v kolikor bomo želeli slediti ciljem, kot si jih je Slovenija zastavila.
Cilj Slovenije je pet zvezdično doživetje, kar pomeni, da si želimo doseči, da  turisti pri nas v Sloveniji začutijo pet zvezdično doživetje.
Gastronomske in turistične storitve  na najvišjem nivoju.

bty