Na Šoli za storitvene dejavnosti gostimo med 29. februarjem in 14. marcem 2016 na praktičnem usposabljanju z delom 10 dijakinj iz Hrvaške, iz Obrtničke škole iz Koprivnice.
Dijakinje, ki se izobražujejo za poklic kuharja, slaščičarja in pomočnika kuharja, bodo pripravljale različne slovenske jedi, obenem pa jim bodo naši učitelji praktičnega pouka predstavili še sodobne metode pri strežbi tradicionalnih jedi ter jih seznanili s sodobnimi trendi v kuharstvu.
Dijakinje iz Hrvaške so vključene tudi v ostale aktivnosti na šoli, med katerimi predstavljajo našim dijakom Koprivnico in svojo šolo, ali pa sodelujejo pri samem pouku. Našim gostom iz Hrvaške bomo v okviru strokovnih ekskurzij predstavili še nekatere od kulturno-zgodovinskih znamenitosti Slovenije.
Praktično usposabljanje hrvaških dijakinj poteka v okviru projekta mobilnosti Erasmus+ »Kuharske zgodbe«, sicer pa z organizacijo mobilnosti nadaljujemo že večletno sodelovanje z Obrtničko školo Koprivnica.
Zapisal: Miran Papež