Skip to content

Priznanje iz rok Zdravka Počivalška

Bodoči gastronomski tehniki, gastronomsko-turistični tehniki ter dijaki programa gastronomske in hotelske storitve so se že tradicionalno udeležili mednarodnega, 65. Gostinsko-turističnega zbora gostinstva, hotelirstva in turizma. V ponedeljek 8. oktobra, so se odpravili na slovensko obalo, v portoroški hotel Bernardin, kjer je tokrat potekala prireditev z najdaljšo tradicijo pri nas. Iz rok ministra Zdravka Počivalška in  Klavdije Perger, direktorice  Gostinsko-turistične zbornice Slovenije, smo ob 60-letnici ŠCV prejeli priznanje Gostinsko-turistične zbornice Slovenije.

Dijaki so svoj čas na GTZ namenili spoznavanju novih trendov in smernic v kulinariki, strežbi in turizmu ter ogledu različnih tekmovanj s področja gastronomije in turizma: tekmovanja v pekarstvu, kuharstvu, turizmu, strežbi, pripravi jedi v kotličku, slaščičarstvu, pripravi jedi pred gostom in točenju piva. Dan na obali je popestril tudi sprehod ob nežnem valovanju morja in božanju toplih sončnih žarkov.

GTZ PRIZNANJE 60 LET 1