V četrtek, 13. 2. 2020, so dijaki 1. in 3. letnika programa ekonomski tehnik prisluhnili predavanju strokovnjakov o pomenu izbire zdravih živil, rednih, doma pripravljenih obrokov in poznavanju označb na živilih. Dijaki so spoznali mobilno aplikacijo »Veš, kaj ješ?«, s katero lahko v trgovini ali doma poskenirajo črtne kode na živilih in ugotovijo, če je izdelek zdrav ali pa vsebuje preveč maščob, soli, sladkorja. Semafor prikaže vrednosti slednjih v treh barvah: zelena pomeni, da je izdelek zdrav, oranžna, da s količino tega živila ne smemo pretiravati, rdeča pa, da vsebnost hranil v izdelku ni najboljša in ga zaužijmo čim manj. Drugi del predavanja je bil posvečen zajtrku, prvem in hkrati enem najpomembnejših obrokov. Zakaj je pomembno, da dijaki ne izpuščajo zajtrka? Zajtrk požene na delo ves naš prebavni sistem in telesu da energijo ter hranila. Raziskave kažejo, da tisti, ki zajtrkuje, kasneje poje manj kot tisti, ki ne zajtrkuje, da tisti, ki redno zajtrkuje ni pretežak in ima normalen ITM. Poleg tega pa je tisti, ki zajtrkuje bolj produktiven, se lažje uči in nauči, ima boljši spomin, je bolj kreativen. Zveza potrošnikov Slovenije skupaj z Mladinsko zvezo brez izgovora v okviru programa ŠTUDENT – VEŠ KAJ JEŠ, ŠTUDIRAM, HRANO PREMIŠLJENO IZBIRAM, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, dijake in študente osvešča o zdravih izbirah (zlasti o pomenu nakupa zdrave malice) in spodbuja veščine za samostojno pripravo hrane, poudarja pomen zajtrka …
Med 37 prejemniki spričeval poklicne mature kar dve zlati in dve diamantni maturantki