srssersssdgimvssmicdsd

pasica7
PBO 1
2_Zmagovalni koktajli
pasica6
TURIZEM 6
previous arrow
next arrow

TRGOVEC

Naziv poklicne izobrazbe: prodajalec/prodajalka
Pogoji za vpis:uspešno zaključena osnovna šola ali program nižjega poklicnega izobraževanja
Trajanje izobraževanja:3 leta
Zaključek izobraževanja:zaključni izpit iz dveh enot: slovenščina ter izdelek oziroma storitev in zagovor
Nadaljnje izobraževanje:programi poklicno-tehniškega izobraževanja (3+2 )

Te navdušujejo trgovine in si želiš delati v eni izmed njih? Želiš razviti podjetniško miselnost?

Izberi program trgovec! Pri nas boš pridobil/a vsa najpomembnejša znanja, spretnosti, veščine in lastnosti, ki odlikujejo odličnega prodajalca. Izuril/a se boš v vodenju klasičnih in sodobnih prodajnih postopkov, spoznal/a boš različne vrste blaga in storitev v trgovini, kako sprejeti stranke, jim svetovati in nuditi pomoč pri nakupu, načine prevzemanja in evidentiranja blaga, aranžiranja, organizacije ekonomičnega poslovanja, nenazadnje pa se boš naučil/a tudi, kako poskrbeti za urejen izgled trgovine.

Ker je danes dobra komunikacija ključ do uspešne prodaje, se boš v treh letih opremil/a s celo paleto mehkih veščin: naučil/a se boš učinkovite verbalne in neverbalne komunikacije s stranko, tehnik prepričevanja, vodenja in motiviranja sodelavcev, reševanja problemov, timskega dela, pridobil/a pa boš tudi koordinacijske veščine in psihološka znanja, ki so pomembna za prodajo.

Vzporedno te bomo ves čas spodbujali, da boš pridobil/a vse vrline, ki jih danes iščejo delodajalci in zagotavljajo stalni napredek pri delu s strankami: ustvarjalnost, iznajdljivost, smisel za natančnost, doslednost, pravočasnost, prilagodljivost in logično sklepanje. Ves čas izobraževanja pri nas se boš uril/a v psihologiji prodaje, da boš znal/a prepoznati različne tipe kupcev, njihovo vedenje, zaznavanje, želje in potrebe. Ali veš, da za dobrega prodajalca/prodajalko ni toliko pomembno, kaj prodaja, ampak kako prodaja? In da je dober prodajalec/prodajalka v trgovini izjemnega pomena za uspešno poslovanje ter zadovoljstvo kupcev?

Veš, kaj je najbolje? Da boš lahko vsa svoja praktična znanja pridobival/a v šolski, čisto pravi trgovinici z oblačili. Tako boš iz prve roke spoznal/a prodajni postopek od trenutka, ko kupec stopi v trgovino, ti pa ga pozdraviš in mu pokažeš, da je v prodajalni pomemben in dobrodošel. Prvi vtis si stranka ustvari v samo desetinki sekunde! Naučil/a se boš, kako poskrbeti za sproščeno vzdušje v trgovini, kako vzpostaviti s kupcem osebno in iskreno vez, zaradi katere se bo tudi v prihodnje vedno znova rad vračal.

V treh letih izobraževanja boš kar 24 tednov preživel/a na praktičnem usposabljanju z delom v trgovinah. V tem času boš nadgradil/a v šoli usvojena praktična in teoretična znanja, pridobil/a potrebne izkušnje in delovne navade. 

Te zanima, kakšne so tvoje možnosti po uspešno opravljenem zaključnem izpitu? Izobraževanje lahko nadaljuješ ali pa se zaposliš v drogerijah, živilskih, tehničnih, konfekcijskih in drugih specializiranih prodajalnah ter v današnjem času vse bolj aktualni spletni prodaji. Ker je poklic prodajalec v zadnjih letih precej iskan, veliki trgovci ponujajo zelo ugodne kadrovske štipendije, dijaki, ki uspešno zaključijo šolanje pa nimajo težav pri zaposlitvi.

Pridruži se nam in postani najboljši prodajalec!

PREDMETNIK TRGOVEC 2022/23

Anja Poljanšek, 3. letnik

Že od nekdaj me je veselila trgovina, imam občutek, da se tam poleg dela naučiš še mnogo več. V prvi vrsti medosebnih odnosov, kar je osnovni pogoj v vsakdanjem življenju.  Všeč mi je tudi, ker vsak dan spoznavaš tiste male podrobnosti, ki so zelo pomembne pri delu.  

Šola ponuja zelo veliko –  široko paleto možnosti, da se resnično naučimo vsega, kar potrebujemo za bodočo kariero. Omogoča nam tudi prakso, pri kateri nadgrajujemo svoja znanja, ter še mnogo drugih dodatnih oziroma izbirnih dejavnosti, kjer se vsak izmed nas resnično “najde”. 

Odnosi na naši šoli so zelo dobri. Čeprav se mladi velikokrat želimo “delati frajerje” in malo ugovarjati, so naši učitelji zelo potrpežljivi, nam pomagajo ter nam stojijo ob strani. 

Za ta program bi se vedno znova odločila zaradi učiteljev, ki se trudijo za prav vsakega izmed nas, ki so nam v izjemno oporo, da nam uspe uresničiti vse zastavljene cilje. Šola se nenazadnje vedno potrudi, da praktično usposabljanje opravljamo pri želenih delodajalcih. 

V prihodnosti se seveda vidim kot ponosna prodajalka. Že letos, ko opravljam prakso, hodim z nasmeškom na obrazu v trgovino. Mogoče mi bo uspelo postati kaj več, na primer kakšen potnik ali pa načrtovalka planogramov, ali pa bom mogoče celo uresničila svojo podjetniško idejo in odprla lastno trgovino. Nikoli ne vemo, kaj nas čaka v življenju, zato se pustimo presenetiti. 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660