Počitniško društvo Kažipot vabi na predstavitev možnosti za prostovoljno delo, ki bo v sredo, 14. 2. 2024, ob 14.00 v učilnici C 002.
Več na plakatu (PDF).
Počitniško društvo Kažipot vabi na predstavitev možnosti za prostovoljno delo, ki bo v sredo, 14. 2. 2024, ob 14.00 v učilnici C 002.
Več na plakatu (PDF).
»Trojno zlato priznanje prejmejo … Današnji ultimativni zmagovalci … Trojnega zlata pa še nisem videl …«, je zbegano napovedal voditelj podelitve priznanj festivala Več znanja za več turizma v Ljubljani, ki je potekal 31. 1. 2024 v sklopu sejma Alpe-Adria.
Na festivalu v organizaciji Turistične zveze Slovenije se je s predlogi lokalnih kulinaričnih spominkov s trajnostnim pridihom predstavilo 28 srednješolskih in višješolskih ekip iz Slovenije in tujine. Naša ekipa se je predstavila s kulinaričnimi spominki, ki odražajo prepoznavne podobe in bogato industrijsko dediščino Šaleške doline.
Poleg zlatega priznanja za doseženo 1. mesto je zelo motivirana ekipa prejela tudi posebni zlati priznanji za najboljšo predstavitev na tržnici in promocijski spot za produkt Šaleške sladke zgodbe. Zlato ekipo so sestavljali dijaki programa Gastronomija in turizem Sara Germ, Ella Lesjak in Benjamin Merzdovnik ter študenti Višje strokovne šole. Njihovo pripravo in delo so spremljali mentorji Antonija Jakop, Anita Rudolf Pečnik in Marko Gams.
V torek, 30. 1. 2024, se je v Športni dvorani ŠCV odvijalo občinsko tekmovanje v malem nogometu in ekipa Šole za storitvene dejavnosti je na njem osvojila prvo mesto. Fantje smo z borbeno igro dokazali, da sta ekipni duh in pripadnost šoli, katere barve smo odlično zastopali, glavni vrednoti zmage, ki je toliko slajša, saj smo nanjo čakali kar nekaj let. Z zmago smo se uvrstili na področno tekmovanje, ki bo potekalo v mesecu februarju.
Moštvo ŠSD smo zastopali: Lan Kos, Liam Gabron, Lusiano Štitić, Tjaš Svitlica, Lamar Sulejmanović, Ajas Halilović, Florjan Mežnar in Marcel Komar.
V sredo, 10. 1. 2024, smo dijaki 4. letnika programa Ekonomski tehnik obiskali podjetje Malinca v Velenju, ki se ukvarja s prodajo zdrave prehrane, prehranskih dopolnil in naravne kozmetike. Imajo portal z recepti in nasveti za zdravo življenje.
Direktorica Nastja Kramer nam je podrobno predstavila delovanje podjetja in odgovorila na naša vprašanja.
Izvedeli smo veliko zanimivih informacij.
Manja German, 4. EKT
V četrtek, 1. 2. 2024, smo dijaki Šole za storitvene dejavnosti opravili zimski športni dan. Željni snežnih strmin smo smučali in deskali v avstrijskem Katschbergu, v Ljubljani smo uživali na trampolinih v Woop parku in v vodnem parku Atlantis. Ljubitelji drsanja smo drsali na drsališču v Sončnem parku in aktivnost pričeli z malo daljšim pohodom do Škalskih Cirkovcev, privrženci borilnih športov smo pokazali svoje veščine boksa v prostorih boksarskega kluba Ring, v Galactici smo imeli vodeno vadbo na fitnes napravah in aerobiko
Športni dnevi so način, ki nas ozavešča, da šport pripomore k boljšemu počutju, daje dodatno energijo, je izvrstna preventiva pred marsikatero zdravstveno težavo, zabavna aktivnost in izvrstna priložnost za druženje. Tokrat smo imeli srečo tudi z vremenom.
V sredo, 31. 1. 2024, smo dijaki, ki se izobražujemo na področju gastronomije, obiskali GASTexo ter Turizem in prosti čas v Ljubljani, kjer smo raziskovali najnovejše trende in inovacije v svetu gastronomije in turizma. Ob prihodu na sejemski prostor smo bili navdušeni nad raznolikostjo razstavljenih izdelkov in storitev. Sejem je omogočal vpogled v široko paleto sektorjev, povezanih z gastronomijo. Spoznali smo tudi najnovejše trende in destinacije v turistični industriji. Naši dijaki so imeli priložnost spoznati različne ponudbe s področij gastronomije in turizma ter se povezati z drugimi strokovnjaki v panogi.
Turistična zveza Slovenije (TZS) v letošnjem letu organizira že 21. mednarodni festival Več znanja za več turizma. Letošnja tema festivala je kulinarični turizem. S skupino študentov Višje strokovne šole in dijakov Šole za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje na festivalu sodelujemo z nalogo Šaleške sladke zgodbe. Študenti in dijaki so oblikovali izvirne tematske sladke kulinarične spominke in se pripravljajo na predstavitev projekta, ki bo potekala na sejmu Alpe-Adria na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani, v sredo, 31. januarja 2024.
Naloga je dosegljiva na povezavi: Šaleške sladke zgodbe
GLASOVANJE ZA PROMOCIJSKI SPOT ŠALEŠKE SLADKE ZGODBE
Vljudno povabljeni k ogledu predstavitvenega spota produkta ŠALEŠKE SLADKE ZGODBE v sklopu 21. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma in zanj glasujete na povezavi: ŠALEŠKE SLADKE ZGODBE
V ponedeljek, 8. 1. 2024, smo se dijaki prvega letnika programa Gastronomija in tretjega letnika Gastronomija in turizem, smer gastronomija, odpravili na ekskurzijo v Slovenj Gradec. Tam smo obiskali Medeni raj – Perger 1757, kjer smo spoznali družinske zgodbe in skrivnosti družine Perger, ter se seznanili z izdelavo medenih izdelkov in sveč. Njihov muzej je okrašen z okraski in spominki. Degustirali smo brezalkoholni medeni liker, domače bonbone in medenjake. Po ogledu Medenega raja smo obiskali podjetjeVabov Slovenj Gradcu, ki je največji turistični ponudnik na Koroškem. Podjetje ima tudi hotel, ki se nahaja v centru starega mestnega jedra v Slovenj Gradcu. V podjetju Vabo so nam predstavili gostinsko ponudbo in organizacijo prireditev.