srssersssdgimvssmicdsd
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

“Ko oblačila ponovno zaživijo” – otvoritev trgovine ŠCV

Na Šolskem centru Velenje je že v lanskem šolskem letu v okviru projekta Prostovoljno delo v sodelovanju s  Šolo za storitvene dejavnosti potekala zbiralna akcija, recikliranje in prodaja oblačil, kar je bilo tako v šolskem prostoru kot zunaj meja Šolskega centra zelo odmevno in dobrodošlo.

Zaradi velikega povpraševanja in zanimanja smo se odločili, da ob mednarodnem dnevu prostovoljstva zopet odpremo našo trgovino. Tokrat nas boste lahko obiskali v novem prostoru v pritličju B stavbe vsak dan med 10.00 in 13.00.

Oblačila bomo prodajali po simbolični ceni, zbran denar pa namenili za socialno šibkejše dijake.

Otvoritev trgovine bo 5. 12. ob 16.30, kamor ste prav vsi, dijaki, učitelji, starši, prijatelji… zelo lepo vabljeni!

Preberi več

Kam po končani osnovni šoli? – »Hotel zmeda« postregel z vsemi informacijami

Z nezadržno naglico se približuje čas, ko bodo devetošolci sprejeli pomembno odločitev, v kateri srednješolski izobraževalni program se bodo po končani osnovni šoli vključili. V četrtek, 28. 11. 2019, so učenci osnovnih šol iz Savinjske doline spoznavali Šolo za storitvene dejavnosti in poklice s področij turizma, ekonomije, gastronomije, trgovine ter biotehnike in oskrbe. Na OŠ Rečica ob Savinji so naši dijaki z izvirno in zabavno dramatizacijo »Hotel zmeda« (mentorica Melita Cvikl Delopst) radovedne učence opremili z vsemi potrebnimi informacijami glede poklicev in izobraževalnih programov, ki jih izvajamo na šoli. Kot izvrstni igralci so se izkazali  Jure Matošević, Tjaša Pristovšek, Valter Kolenc (3. letnik programa gastronomija in turizem), Aljoša Brglez, Žan Kreft in Tina Kopušar (4. letnik programa gastronomija in turizem) ter Ian Žvipelj (2. letnik programa gastronomske in hotelske storitve).

Preberi več

Lenart in Adrian kot ambasadorja Evropskega parlamenta na študijskem obisku v Strasbourgu

Naša dijaka ambasadorja, Lenart Kukovec in Adrian Drago Poprijan, ter njuna mentorica Anita Rudolf Pečnik so se v četrtek, 28. 11. 2019, podali na 14-urno pot proti francoskemu Strasbourgu. Večer so izkoristili za ogled mestnega središča, sprehod po mestni četrti La Petite France in ogled katedrale. V petek se je delovni dan začel ob osmih, ko so mladi v zgradbi Evropskega parlamenta “Louise Weis” zasedli mesta evropskih poslancev in predstavili svoje države. O delu EP in EU so jim spregovorili predstavniki Evropskega parlamenta. Sledila je razprava o evropskem združevanju. V popoldanskem času so se pomerili v igri Eurogame (kviz o poznavanju držav članic EU) in opravili srečanja po predhodno določenih skupinah. Mladi so izmenjevali mnenja o evropskih prioritetah na področjih varnosti in človekovih pravic, prihodnosti Evrope, odnosa mladih do alkohola in drog, migracij in integracij ter zaposlovanja mladih.

Preberi več

Odbojka, občinsko tekmovanje 21. 11. 2019, Športna dvorana ŠCV

V edini ženski tekmi so naše dijakinje pogumno nastopile proti dijakinjam Gimnazije. Kljub pričakovanem porazu so prikazale všečno in borbeno igro.

Za ekipo ŠSD so igrale: Maja Šmon, Špela Škrbot, Lara Lah, Klementina Kavtičnik,

    Florentina Bardiqi, Ema Begić, Minea Štor, Urška Podjavoršek

Čestitke!

Vodja ekipe: Gregor Tekavec

Preberi več

Adventna pravljica na dvorcu Gutenbuchel v Šoštanju

V novembru na dvorcu Gutenbuchel poteka Adventna pravljica, ki oživlja dvorec in spomin na družino Woschnagg. Dne 19. 11. 2019 sva se je udeležili kot predstavnici »usnjarske ekipe« Šole za storitvene dejavnosti in predstavili naš produkt iz lanske turistične tržnice, s katerim obujamo usnjarsko dediščino. Na šoli smo s sošolkami spekli kekse v obliki znaka usnja, nad katerimi so bili obiskovalci zelo navdušeni. Preživeli sva prečudovit dan in se želiva dogodka udeležili tudi prihodnje leto. Posebne zahvale gredo gospe Mateji Kumer, ki je Adventno pravljico organizirala in nas tudi povabila k sodelovanju.

Tjaša Pristovšek in Lea Lah, 3. GTT

Preberi več

Devetošolci – Šola za storitvene dejavnosti je prava izbira

V torek, 26. 11. 2019, so se devetošolci in njihovi starši v Domu kulture Velenje pridružili dijakom, učiteljem, svetovalnim delavcem in ravnateljem Šolskega centra Velenje, da bi spoznali vse štiri šole Šolskega centra in izobraževalne programe, v katere se bodo lahko učenci vključili v naslednjem šolskem letu. Dijaki Šolskega centra so združili moči in v prikupni igri na zanimiv ter pester način predstavili poklice, za katere izobražujemo na posameznih šolah. Pod mentorstvom Melite Cvikl Delopst so barve šole zastopali Jure Matošević, Tjaša Pristovšek (oba 3. letnik programa gastronomija in turizem), Tajana Stojaković (3. letnik programa ekonomski tehnik), Jana Radusinović (1. letnik programa ekonomski tehnik) ter Urška Podjavoršek (2. letnik programa gastronomija in turizem).

Preberi več

Obeležili smo svetovni dan boja proti aidsu

V ponedeljek, 2. 12. 2019, smo dijaki in učitelji Šole za storitvene dejavnosti obeležili svetovni dan boja proti aidsu in si pripeli rdeče pentlje, ki predstavljajo simbol boja proti aidsu in varnejše spolnosti. V okviru projekta Zdrava šola so se dijaki z ogledom dokumentarnega filma podučili o kugi sodobnega časa in preventivi pred virusom HIV. Okužba z virusom HIV oziroma bolezen aids je še vedno neozdravljiva, vendar imajo okuženi ob zgodnji diagnozi in zdravljenju daljše ter bolj kakovostno življenje. Okuženi virus največkrat prenesejo v prvih treh mesecih po okužbi, ko kar tretjina izmed njih še ne ve za svojo okužbo. Najpogostejši način prenosa je z nezaščitenimi spolnimi odnosi, največje breme okužbe pa nosijo moški, ki imajo spolne odnose z moškimi. Osveščanje in poznavanje načinov prenosa okužbe v čim širši populaciji ostaja predpogoj za omejevanje tveganih vedenj, kakor tudi za zmanjševanje stigmatizacije in diskriminacije ranljivejših skupin. r

Preberi več

Tekmovanje Matemček na Šoli za storitvene dejavnosti

Na Šoli za storitvene dejavnosti smo letos drugič izpeljali tekmovanje MATEMČEK. Dijaki so se preizkusili v prostorski predstavljivosti. Šest zanimivih in zapletenih nalog je v petek, 8. 11. 2019, 1. šolsko uro zaposlovalo možgane našemu edinemu tekmovalcu Juretu Matoševiću iz 3.GTT. Uvrstil se je na državno tekmovanje, ki je bilo v soboto, 23. 11. 2019, na OŠ Vojnik. Za doseženo priznanje mu iskreno čestitamo. Drugo leto želimo vsem dijakom več poguma pri odločitvi za tekmovanje.

Za Aktiv učiteljic matematike zapisala

Jadranka Golčer GxJ��~��

Preberi več

Zbiralna akcija oblačil

Ker je pred nami evropski teden zmanjševanja odpadkov, pričenjamo prostovoljci Šolskega centra Velenje z zbiralno akcijo zimskih vrhnjih oblačil in obutve (bunde, jakne, plašči, šali, kape, rokavice, škornji…). Zbiralni kotiček je ob vhodu v prizidek D (levo od vratarja C stavbe ŠCV).

Ker je naša trgovina rabljenih oblačil v lanskem šolskem letu naletela na odličen odziv, bomo trgovino v novem prostoru za dijake, učitelje, starše, prijatelje… odprli zopet    5. 12. 2019 ob 16.30. Odprta bo vse delovne dni v tednu med 10.00 in 13.00.

Vljudno vabljeni k sodelovanju!

Maša Kolšek in dr. Karmen Mikek,
koordinatorici prostovoljnega dela

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660