srssersssdgimvssmicdsd
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
  • Šola za storitvene dejavnosti
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Dragi devetošolci, spoštovani starši!

Prijazno vabljeni na informativni dan Šole za storitvene dejavnosti, ki bo

v petek, 14. 2. 2020, s pričetkom ob 10. uri in 15. uri (v predavalnici C110 rumene stavbe ŠCV nasproti ZD Velenje), in

v soboto, 15. 2. 2020, s pričetkom ob 9. uri (v predavalnici C110 rumene stavbe ŠCV nasproti ZD Velenje).

Če se želite izobraževati za poklice na področjih turizma, gastronomije, ekonomije, trgovine, hotelirstva in oskrbe se nam, bodoči dijaki, pridružite na Šoli za storitvene dejavnosti. Pridobili boste vse potrebne informacije in odgovore na vprašanja, da se boste lažje odločili za svojo nadaljnjo pot.

Pričakujemo vas in se veselimo vašega obiska!

Preberi več

Devetošolcem smo na informativnem dnevu široko odprli vrata

Le še slaba dva meseca ločita devetošolce od izbire srednje šole in prvih korakov na njihovi poklicni poti. Z informativnim dnevom v petek, 14. 2. 2020, in v soboto, 15. 2. 2020, smo vrata Šole za storitvene dejavnosti široko odprli osnovnošolcem in njihovim staršem. Tako dijaki kot učitelji smo bodočim srednješolcem priskrbeli vse potrebne informacije, da bodo lažje izbrali zanje najboljši izobraževalni program. Veseli smo množičnega obiska in velikega zanimanja bodočih dijakov za izobraževanje na področju storitvenih dejavnosti – v turizmu, gostinstvu, trgovini, ekonomiji ter biotehniki in oskrbi. Osnovnošolci so si ogledali specializirane učilnice, pridobili so informacije, ki jim bodo koristile pri izbiri srednje šole in vpisu, naši dijaki pa so jim na igriv način predstavili, katera znanja pridobivajo v posameznih programih, kakšen je utrip in klima na šoli.

Dragi osnovnošolci, veselimo se, da se nam boste v prihodnjem šolskem letu pridružili. Vljudno vas vabimo k vpisu v naše programe gastronomija in turizem, ekonomski tehnik, gastronomske in hotelske storitve, pomočnik v biotehniki in oskrbi ter trgovec.

Preberi več

Zbiranje pokrovčkov

Vabimo vse oddelke ŠCV, da se pridružijo humanitarni akciji zbiranja pokrovčkov. Tokrat bomo pomagali 6-letnemu Luki iz Poljčan pri njegovih terapijah, ki jih potrebuje zaradi cerebralne paralize.

Pokrovčke bomo zbirali po posameznih oddelkih in jih 24. 4. 2020 stehtali (kraj tehtanja sporočimo naknadno).

Oddelek, ki bo zbral največ pokrovčkov, bo nagrajen.

Preberi več

Naši dijaki obiskali učence OŠ Glazija

V torek, 4. 2. 2020, so se naši dijaki mudili na obisku na OŠ Glazija v Celju. Učencem in njihovim staršem so predstavili program nižjega poklicnega izobraževanja pomočnik v biotehniki in oskrbi ter program srednjega poklicnega izobraževanja gastronomske in hotelske storitve. Spregovorili so o vzdušju in delu na šoli ter odgovarjali na vprašanja, učencem in staršem pa pripravili tudi pogostitev z različnimi prazničnimi piškoti in pustnimi krofi. 

Preberi več

Prepletali smo poti do srčnih vezi

V četrtek, 6. 2. 2020, smo prostovoljci  pod mentorstvom koordinatoric prostovoljnega dela na Šolskem centru Velenje, Maše Kolšek in dr. Karmen Mikek, v prelepem ambientu Vile Bianca prepletali poti in tkali srčne vezi.

Tokrat smo kot prostovoljci z glasbenim programom in likovnimi deli sodelovali dijaki gimnazijskega 1. U z razredničarko Jelko Oder ter dijaki 2. GH iz Šole za storitvene dejavnosti z razredničarko Marijano Novak, ki smo poskrbeli tudi za čudovito sladko kulinarično presenečenje.

 Pridružili so se nam tudi najstarejši plesalci, stanovalci Doma za varstvo odraslih, ki so naš dogodek s plesno točko še dodatno popestrili. S skupnimi močmi smo dokazali, da so srčne vezi, ki jih skozi leta tkemo med različnimi generacijami, resnično močne in bodo vsakemu od nas za vedno ostale v prelepem spominu.

Prostovoljci ŠCV

Preberi več

Veš, kaj ješ?

V četrtek, 13. 2. 2020, so dijaki 1. in 3. letnika programa ekonomski tehnik prisluhnili predavanju strokovnjakov o pomenu izbire zdravih živil, rednih, doma pripravljenih obrokov in poznavanju označb na živilih. Dijaki so spoznali mobilno aplikacijo »Veš, kaj ješ?«, s katero lahko v trgovini ali doma poskenirajo črtne kode na živilih in ugotovijo, če je izdelek zdrav ali pa vsebuje preveč maščob, soli, sladkorja. Semafor prikaže vrednosti slednjih v treh barvah: zelena pomeni, da je izdelek zdrav, oranžna, da s količino tega živila ne smemo pretiravati, rdeča pa, da vsebnost hranil v izdelku ni najboljša in ga zaužijmo čim manj. Drugi del predavanja je bil posvečen zajtrku, prvem in hkrati enem najpomembnejših obrokov. Zakaj je pomembno, da dijaki ne izpuščajo zajtrka? Zajtrk požene na delo ves naš prebavni sistem in telesu da energijo ter hranila. Raziskave kažejo, da tisti, ki zajtrkuje, kasneje poje manj kot tisti, ki ne zajtrkuje, da tisti, ki redno zajtrkuje ni pretežak in ima normalen ITM. Poleg tega pa je tisti, ki zajtrkuje bolj produktiven, se lažje uči in nauči, ima boljši spomin, je bolj kreativen. Zveza potrošnikov Slovenije skupaj z Mladinsko zvezo brez izgovora v okviru programa ŠTUDENT – VEŠ KAJ JEŠ,  ŠTUDIRAM, HRANO PREMIŠLJENO IZBIRAM, ki ga sofinancira Ministrstvo za zdravje, dijake in študente osvešča o zdravih izbirah (zlasti o pomenu nakupa zdrave malice) in spodbuja veščine za samostojno pripravo hrane, poudarja pomen zajtrka …

Preberi več
POLIGLOT

Dijaki preizkusili znanje angleščine na Poliglotu in Poliglotu 3

V sredo, 12. 2. 2020, sta na Šoli za storitvene dejavnosti potekali tekmovanji Poliglot in Poliglot 3. Na Poliglotu, ki je namenjen dijakom srednjega strokovnega izobraževanja, sta se najbolje odrezali Maša Petkovnik, dijakinja 3. letnika programa gastronomija in turizem, ter Anja Špegelj, dijakinja 3. letnika programa ekonomski tehnik. Državno tekmovanje bo 28. 3. 2020 v Mariboru.

Poliglot 3 pa je namenjen dijakom 1., 2. in 3. letnika srednjega poklicnega izobraževanja. Največ znanja so pokazali Klara Visočnik, dijakinja 3. letnika programa gastronomske in hotelske storitve, Tanja Šinkovec, dijakinja 1. letnika programa pomočnik v biotehniki in oskrbi, ter Žan Kocbek, dijak 2. letnika programa trgovec. Tekmovanje na državni ravni bo 14. 3. 2020 v Celju.

Preberi več

Kultura od dijakov za dijake

V petek, 7. 2. 2020, smo na Šoli za storitvene dejavnosti obeležili slovenski kulturni praznik. Naši srednješolci so si v dvorani Gaudeamus ogledali prireditev v spomin na našega največjega pesnika, s katero so se poklonili slovenski kulturi. Domiseln program je minil v znamenju spoznavanja poezije Franceta Prešerna skozi obdobja njegovega ustvarjanja, spomin nanj pa so obudili dijaki naše šole pod mentorstvom Melite Cvikl Delopst. Ne pozabimo, da je 8. februar dan nas vseh, saj skupaj ustvarjamo in predstavljamo slovensko kulturo. Kultura pomeni oplemenitenje in izpopolnjenje naše osebnosti, našega načina življenja in okolja v slovenskem duhu in slovenskih vrednotah. Spoštujmo slovensko kulturo!

Preberi več

Na šoli potekalo snemanje RTV Slovenija

V petek, 7. 2. 2020, se je na Šoli za storitvene dejavnosti mudila snemalna ekipa RTV Slovenija. Dijaki so skupaj z mentorico Simono Pompe predstavili projekt KOKCOP (Kitchen our Kingdom, Cooking our Passion), v okviru katerega so obiskali Poljsko. Za televizijske gledalce so pripravili tradicionalne poljske jedi in spregovorili o svojih doživetjih ter dogajanju ob obisku te velike države v Osrednji Evropi. V projekt je sicer vključenih 6 držav, poleg Slovenije še Italija, Francija, Turčija, Romunija in Poljska. Njegov namen je spoznavanje nacionalnih in regionalnih jedi, gastronomske dediščine Slovenije in partnerskih držav, kulture omizja in obedovanja, zlaganja serviet v različne vzorce za svečane pogrinjke, vin in kulture pitja, koktajlov in drugih mešanih pijač, kave in kavnih napitkov. Poleg strokovnih znanj in spoznavanja kulturne in gastronomske dediščine se dijaki v okviru projekta urijo v sporazumevanju v tujih jezikih, izmenjujejo izkušnje in sklepajo nova prijateljstva.  

ODMEVI: https://4d.rtvslo.si/arhiv/odmevi/174670978

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660