srssersssdgimvssmicdsd
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Dijaki na ogledu Državnega zbora in v pisarni evropskega poslanca g. Peterleta

Dijaki 1. in 4. letnika programa ekonomski tehnik so se v sredo, 20. 3. 2019, odpravili na strokovno ekskurzijo v Ljubljano. Sprejel jih je g. Andrej Černigoj, asistent g. Lojzeta Peterleta, in jim je razkazal Državni zbor RS. Udeležili so se izredne seje DZ, vsak izmed dijakov pa je prejel svoj izvod ustave. Sledil je obisk pisarne evropskega poslanca g. Lojzeta Peterleta, kjer jim je g. Černigoj predstavil vlogo evropskih institucij in svoje delovne obveznosti. Dijaki so med drugim izvedeli, kakšne možnosti ponuja Evropska unija mladim, dobili so informacije o evropskih mladinskih izobraževalnih programih in o možnostih opravljanja prakse v Evropskem parlamentu. Preko skypa jih je pozdravil tudi g. Peterle, ki so mu naši vedoželjni dijaki postavili zanimiva vprašanja. Zapeli so obe himni in se na kratko odpravili še do Predsedniške oziroma Vladne palače, kjer je sedež Urada predsednika Republike Slovenije in Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije.

Preberi več

Voden ogled Velenja za dijake iz Banje Luke

Med 19. in 21. marcem 2019 je Savinjsko-šaleška območna razvojna agencija gostila 180 dijakov iz Banje Luke. Dijaki turistične smeri Šole za storitvene dejavnosti smo jim razkazali zanimivosti Velenja. Vodenje je potekalo na zelo zabaven in sproščen način, vključili pa smo tudi simulacijo skoka čez kožo. Vtisi so bili nepozabni, saj smo se v uri vodenja z vrstniki iz Banje Luke zelo povezali in tudi oni so bili zelo navdušeni nad prikazanim. Gostje so bili zelo aktivni pri sodelovanju, še posebej pri animaciji, skupaj pa smo se tudi nasmejali in pošalili. Poleg območja Šolskega centra Velenje, mestne promenade in Titovega trga smo jih popeljali še na grad in pospremili v dijaški dom, kjer so prenočili. V vlogah vodnikov smo bili Tinkara Pokorny in Adel Habibović, 3. GT, Mojca Vocovnik, Lea Lah, Sara Hudej in Tjaša Pristovšek, 2. GT in Estera Bašek, Zarja Car, Lori Kovač, Špela Smolej in Tiana Šaruga, 1. GT.

Preberi več

Ponos in veselje dijakov zaključnih letnikov na maturantskem plesu

Veselo, prijetno, predvsem pa slovesno je bilo v soboto, 16. 3. 2019, v Rdeči dvorani. Potekal je tradicionalni maturantski ples dijakov zaključnih letnikov programa gastronomija in turizem, ekonomski tehnik ter gastronomija. Po mesecih intenzivnih priprav in plesnih vaj so se naši maturantje zavrteli na parketu svečano okrašene dvorane. Ta poseben večer je bilo čutiti mladostno vznemirjenje, nasmejani obrazi maturantov, njihovih staršev, sorodnikov in učiteljev pa so razkrivali ponos in zadovoljstvo.

Preberi več

Dijaki obiskali britansko prestolnico London

V petek, 8. 3. 2019, se je 10 dijakov Šole za storitvene dejavnosti s spremljevalkama Marto Pačnik in Ireno Herlah za 3 dni odpravilo v prestolnico Velike Britanije London. Ogledali so si številne znamenitosti, med katerimi so bile St. Paul’s Catedral, Tower Bridge in najvišja stolpnica na otoku – The Shard. Obiskali so tudi Canary Wharf, moderni del mesta na področju Docklands, ki po svoji zunanji podobi spominja na Manhattan ali Wall Street.

Preberi več

Maturantski ples 2019 na Šolskem centru Velenje

Spoštovani,

pred vrati je maturantski ples, na katerem se bodo tudi v letošnjem šolskem letu predstavili maturanti Šolskega centra Velenje. Zaplesali bodo na dveh svečanih večerih v Rdeči dvorani v Velenju, in sicer:

v petek, 15. 3. 2019
Gimnazija

v soboto, 16. 3. 2019
Elektro in računalniška šola,
Šola za storitvene dejavnosti,
Šola za strojništvo, geotehniko in okolje

vsakič s pričetkom ob 19.30.

Preberi več

Adel osvojil bronasto priznanje v znanju angleščine

V četrtek, 21. 3. 2019, je v Izoli potekalo državno tekmovanje iz angleščine za gostinsko-turistične šole. Šolo za storitvene dejavnosti so zastopali trije dijaki 3. letnika programa gastronomija in turizem – Adel Habibović, Džemal Smajlović in Nikolina Smernić. Tekmovalci so se pomerili v bralnem razumevanju, poznavanju in rabi jezika, poznavanju in rabi besedišča ter v pisnem sporočanju. Adel se je med našimi tekmovalci najbolje odrezal in dosegel bronasto priznanje.

Preberi več

Dijaki uprizorili gledališko igro Kraljična na zrnu graha

Zrcalce, zrcalce, jezik mirno za zobmi imej,
prav dobro vem, da najlepša sem v deželi vsej.
Povabil me je kraljevič, da pri njem prespim
in tako si prestol in poroko z njim zagotovim!
( avtorica Kim Komljanec)

Nika Gabrovac, Urban Romšak, Aljoša Brglez, Tina Kopušar, Helena Gorenc, Lotti Dobnik, Sara Drljić Čatič, Valter Kolenc, Kosta Kocev in Ana Repas so ponovno navdušili s priredbo Andersenove pravljice Kraljična na zrnu graha, po scenariju Kim Komljanec. Za tehnično podporo sta poskrbela Janka Breznik in Pina Pušnik Jamnikar. V torek, 19. 3. 2019, so se predstavili zaposlenim na ŠC Velenje in staršem. Zelo ponosna je bila tudi mentorica gospa Lijana Martinc. Za kulise so tudi tokrat skrbeli sošolci, ki pogum za igranje še nabirajo.
Iskrene čestitke za odigrani predstavi.Preberi več

Razstava bodoče fotografinje Saje Niki Slave

Otvoritev razstave fotografij Saje Niki Slave je bila v ponedeljek, 18. marca 2019, v avli »B« stavbe ŠC Velenje.

Avtorica razstave se je predstavila s svojo zbirko fotografij iz koncertov. V vsaki fotografiji je spretno ujela glasbenika v svetlobi, ki poudarja pomembnost glasbenega dogodka in vzdušje na koncertu. Slava Niki Saje je bila dijakinja Šole za storitvene dejavnosti. Zdaj razvija svoj talent  na PUM-u v Velenju. Jeseni se bo vpisala na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, česar se zelo, zelo veseli.

Slavi Niki Saje želimo uspešno fotografsko pot in umetniško kariero.

Preberi več

Tekmovanji DMFA iz poslovne matematike in statistike

V četrtek, 7. marca sta na šoli potekali šolski tekmovanji iz poslovne matematike in statistike. Dijaki s področja poslovne matematike so tekmovali iz znanja sklepnega, procentnega, razdelilnega računa in navadnega obrestnega računa. Tekmovanja so se udeležile 3 dijakinje 3. EKT. Prvo mesto je dosegla Urška Nerat.

Istočasno je potekalo tudi tekmovanje iz statistike, kjer so dijaki reševali naloge iz frekvenčnih porazdelitev, relativnih števil in aritmetične sredine. Tekmovanja so se udeležili štirje dijaki in dijakinje. Prvouvrščena je Tanja Kovač iz 4. EKT.

Petra Ramšak

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660