srssersssdgimvssmicdsd

pasica7
PBO 1
2_Zmagovalni koktajli
pasica6
TURIZEM 6
previous arrow
next arrow

srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Starši in dijaki skupaj pekli parklje

Na Miklavžev večer smo dijaki in učitelji drugega letnika programa Gastronomske in hotelske storitve povabili starše na našo skupno delavnico. Dijaki smo pripravili program in skuhali čaj, ki smo ga postregli svojim staršem. Miklavževo delavnico sta vodili učiteljici Marijana Novak in Simona Pompe. Starši so skupaj z nami oblikovali in potem spekli parklje. Med ustvarjanjem smo se sproščeno družili. Nastali so čudoviti izdelki, katere smo na koncu pojedli, kakšnega pa smo lahko odnesli tudi domov. Želimo si še več takšnih srečanj.

Preberi več

Spaß in Graz – ko se ti zvrti od višine, bleska viteških oklepov in uporabne nemščine

25 km/h … 30 km/h! Svetlobnega zidu očitno nismo prebili, smo se pa z dijaki 3. in 4. letnika programa Gastronomija in turizem spustili z grajskega griča po najvišjem podzemnem toboganu na svetu. S tem zelo zabavnega ogleda prestolnice avstrijske Štajerske še ni bilo konec, saj nas je muzejski vodnik v nemškem in angleškem jeziku popeljal skozi dih jemajočo največjo zbirko oklepov in starega orožja na svetu. Turistične znamenitosti Gradca smo podrobneje spoznali skozi dijaške predstavitve v nemškem jeziku, naužili pa smo se tudi vzdušja predbožično okrašenega mesta in stojnic s praznično ponudbo. Graz macht Spaß!

Preberi več

Interaktivno raziskovali Velenje

Dijaki 1. letnika programa Gastronomija in turizem so v torek, 22. novembra, pri urah praktičnega pouka OTI-P odšli raziskovat Velenje. Najprej so se ustavili v Vili Bianci, kjer ima sedež Zavod za turizem Šaleške doline. Turistična informatorka je predstavila dejavnost zavoda in turistično informacijskega centra. Sledilo je vodenje po Velenju, ki je bilo tokrat precej digitalno obarvano, saj so uporabili aplikacijo Trippstory Velenje. Dijaki so s pomočjo telefonov iskali različne turistične točke in odgovarjali na zabavna vprašanja. Povzpeli so se na grad, nato so odšli v Staro Velenje, sledil pa je še sprehod do Titovega trga. Aplikacija je zelo zabavna, brezplačno pa jo lahko naložite v trgovini Google Play.  

Preberi več

Odkrivali zaklade Primorske

Na mrzlo ponedeljkovo jutro smo se dijaki 2. letnika programa Gastronomija odpravili proti Primorski. Najprej smo se ustavili v Štanjelu, kjer smo si ogledali grad Štanjel, Ferrarijev vrt in okolico. Obiskali smo tudi kraško hišo, kjer so nas postregli s pršutom najstarejše pršutarne v Sloveniji. 

Pot smo nadaljevali proti Trstu, kjer smo si najprej ogledali grad Miramare z bogatim grajskim vrtom, nato smo se sprehajali po glavnem trgu Trsta, družbo pa so nam delali galebi. 

Proti večeru smo se odpravili v restavracijo Brič, pripravili so nam okusen 4-hodni meni in degustacijo vin.

Preberi več

Sedma umetnost ujela dijake Šole za storitvene dejavnosti

30. novembra je v mali dvorani Kulturnega doma Velenje potekal 15. festival amaterskega filma, ki sta ga priredila KD Paka film Velenje in JSKD območna izpostava Velenje. Med 61 filmi je strokovna komisija izbrala 18 filmov, ki so se uvrstili v tekmovalni program,  od tega 10 filmov dijakov Šole za storitvene dejavnosti.

Preberi več

Enaka dostopnost za vse

Vsako leto 1. 12. obeležujemo svetovni dan boja proti AIDS. To je dan, ko si pripnemo rdeče pentlje, simbol osveščanja o nevarnosti AIDS. Letos poteka pod geslom: »Enaka dostopnost za vse«, s čimer Svetovna zdravstvena organizacija opozarja, da je globalni odziv na HIV v zadnjih letih zastal. Potrebno je izenačiti dostop do nujnih storitev za preprečevanje in zdravljenje okužbe s HIV.

Preberi več

Spoštovani starši,   

 

obveščamo vas, da bodo v četrtek, 1. 12. 2022, med 17.00 in 18.00 skupne govorilne ure, ki bodo načeloma potekale na daljavo.
Na govorilne ure se prosimo z e-sporočilom najavite posameznemu učitelju najkasneje do srede, 30. 11. 2022, do 15.00. Učitelj vam bo v odgovoru sporočil uro in komunikacijski kanal. 
Če bi se želeli z učiteljem srečati v živo, mu to na njegov e-naslov sporočite prav tako do srede, 30. 11. 2022, do 15.00. Učitelj vam bo sporočil prostor razgovora. 
Elektronske naslove zaposlenih najdete na naslednji povezavi: https://storitvena.scv.si/sl/o-soli/zaposleni/ 

Veselimo se srečanja z vami. 

Preberi več

Nepozabni projektni dnevi na Ptuju

Dijaki 3. letnikov programov Ekonomski tehnik ter Gastronomija in turizem smo bili od 9. 11. do 11. 11. 2022 na projektnih dnevih na Ptuju. Nastanjeni smo bili v Centru za šolske in obšolske dejavnosti Kurent v centru mesta.

Obiskali smo Ptujski grad in mestno jedro. Ozaveščali smo se o podnebnih spremembah in iskali rešitve zanje. Spoznavali smo tradicionalno ptujsko hrano, spekli smo ‘ocvirkovko’, naredili skutin namaz z bučnim oljem in piškote z bučnimi semeni. Srečali smo Kurenta in spoznavali tradicijo kurentovanja na Ptuju.

Bili smo tudi športno aktivni, s posebnimi čolni z zmajevo glavo smo veslali po Ptujskem jezeru. Ob večerih smo se družili in poglabljali prijateljske vezi. Vrnili smo se z novim znanjem, polni vtisov in z neprecenljivimi izkušnjami.

Preberi več

Izjemen uspeh gastronomov na Grand Gourmet 2022

Od  2. do 6. 11. 2022 je v Splitu potekalo mednarodno tekmovanje natakarjev, barmanov, baristov in restavracij – Grand Gourmet 2022. Tekmovanja sta se udeležili Sara Klančnik, dijakinja 2. letnika programa Gastronomija, ter Saša Miklavžina, dijakinja tretjega letnika programa Gastronomske in hotelske storitve z mentoricama Simono Pompe in Marijano Novak.

Sara in Saša sta tekmovali v kategoriji juniorji. Osvojili sta vse zlate medalje (Espreso in kapučino, Latte Art, lastna kreacija). Sara je z osvojenimi vsemi točkami postala absolutna prvakinja, prejela je pokal in nagrado v vrednosti 3000 kun, kar ji je omogočilo tekmovanje v kategoriji seniorji/profesionalci. Tam je vse presenetila z  osvojeno zlato medaljo (Espreso in kapučino), prejela pa je tudi bron (Latte Art).

Zlato priznanje za izjemno mentorstvo sta prejeli tudi mentorici, našo šolo pa so zaradi uspehov povabili tudi na tekmovanje Šibenik Bar Battle 2022.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660