srssssersssdgimvssmicdsd

40. državno tekmovanje v tehniki prodaje

V četrtek, 14. 4. 2016 smo se s štirimi tekmovalkami udeležili državnega tekmovanja v tehniki prodaje v Kranju. Tekmovanje je organizirala Srednja ekonomska, storitvena in gradbena šola Kranj. Potekalo je v Mercatorjevih trgovinah in v prodajalni Alpine v Kranju.

Tekmovalci vseh trgovskih šol Slovenije so tekmovali na več področjih, in sicer Živila, Konfekcija, Veliki gospodinjski aparati, Mali gospodinjski aparati, Kozmetika in Obutev. Naše dijakinje so dobro sodelovale in dosegle naslednja priznanja

KOZMETIKA:  Senita Beganović, 3.P  – zlato priznanje

VELIKI GOSP. APARATI:  Suzana Prevalnik , 3.P – srebrno priznanje

KONFEKCIJA: Amira Mahmić, 3.P, srebrno priznanje

MALI GOSPODINJSKI APARATI: Tea Banfič, 2.P – bronasto  priznanje

Kot ocenjevalka sem sodelovala v ocenjevalni komisiji Mali gospodinjski aparati. Tekmovanje se je začelo s sprejemom tekmovalcev na šoli v Kranju ob 9. uri s kratkim kulturnim programom. Sledilo je žrebanje vprašanj in odhod na tekmovalna mesta v trgovine. Tekmovalci so s svojim nastopom praktično prikazali prodajo na naštetih področjih. Po nastopih v trgovinah smo se vrnili v  šolo, kjer je potekala razglasitev rezultatov. Dijaki so se na tekmovanju družili in izmenjevali izkušnje z vrstniki  trgovskih šol cele Slovenije. Prihodnje leto bo tekmovanje v Slovenski Bistrici.

Vsem tekmovalkam iskreno čestitamo.

                                                                                              

Andreja Krk.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660