srssssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Dijaki obiskali 29. sejem Natour Alpe-Adria, pivovarno Union, Šolski muzej in Escape room

Dijaki obiskali 29. sejem Natour Alpe-Adria, pivovarno Union, Šolski muzej in Escape room

Dijaki 2. letnika programa gastronomija, 1. letnika programa ekonomski tehnik ter 1., 2. in 3.  letnika programa gastronomija in turizem so v sredo, 31. 1. 2018, obiskali našo prestolnico.

 

 

 

Dijaki 1. GT so se odpravili na voden ogled starega mestnega jedra in njegovih turističnih ter kulturnih znamenitosti. Dijaki 2. GT so si v Šolskem muzeju ogledali stalno razstavo šolstva na Slovenskem skozi stoletja do današnjih dni. Za popestritev dogajanja je poskrbela stroga učiteljica na učni uri lepopisja iz začetka prejšnjega stoletja. 3. GT se je podal na miselno pustolovščino v Escape room, 4. GTA in 4. GTB pa sta obiskala tudi Pivovarno Union. Podjetje, ki šteje nekaj sto zaposlenih, je eden vodilnih proizvajalcev piva, osvežilnih brezalkoholnih pijač in izvirske vode. Dijaki so se seznanili s poslovanjem podjetja, proizvodnjo ter novimi tehnologijami, ki jih uvajajo, da so konkurenčni na domačem in mednarodnem trgu. Podjetje je za dijake prijazno prevzelo stroške avtobusnega prevoza, pričakala pa jih je tudi malica.

Dijaki so si pobliže ogledali še dogajanje na Gospodarskem razstavišču na sejmu Alpe-Adria: Turizem in prosti čas, kjer se je prvi dan trlo obiskovalcev. Gre za največjo turistično prireditev v Sloveniji in hkrati največjo promocijo Slovenije na enem mestu, ki vsako leto odpre vrata domačim in tujim razstavljavcem ter obiskovalcem. Dijaki so si ogledali turistično ponudbo Slovenije in tujih turističnih destinacij, dobili pa so lahko tudi obilo idej in ponudb za aktivno preživljanje prostega časa.

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660