srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Mladi podjetniki med dijaki Šole za storitvene dejavnosti

Mladi podjetniki med dijaki Šole za storitvene dejavnosti

Letos je že 24-ič potekalo državno tekmovanje srednješolcev iz znanja podjetništva Mladi podjetnik 2020 v organizaciji ljubljanske Fakultete za podjetništvo Gea College. V petek, 22. 5. 2020, se je preko videokonference predstavilo 15 podjetniških skupin, poudarek pa je bil na iskanju inovativnih poslovnih idej. Šolo za storitvene dejavnosti sta pod mentorstvom Marine Kortnik in Renate Vodlan zastopali dve podjetniški skupini 4. letnika programa ekonomski tehnik. Dijakinje Dženita Šehić, Ajda Ring in Neja Oven Šimek so se predstavile s poslovnim načrtom  za podjetje Dan modna ogledala, d.o.o.. Njihova zamisel je bila, da bi v trgovini z oblačili  posebna ogledala s čipom omogočila virtualno pomerjanje oblačil, kar je še posebej aktualno v času korona virusa. Dijakinje so se uvrstile v finale in zasedle odlično 4. mesto.

Drugo podjetniško skupino so predstavljali Laura Bele, Lenart Kukovec, Adrian Drago Poprijan in Urška Nerat. Pripravili poslovni načrt za podjetje Palačinkomat, d. o. o., ki se ukvarja z izdelavo aparatov za pripravo palačink. Tako imenovani Palačinkomat sam pripravi odlične palačinke za vsak obrok dneva, olajša vsakdanje življenje in prihrani obilo precej zamudnega dela.

Sodelovanje na tekmovanju je bilo za dijake nepozabna in neprecenljiva izkušnja, ki jih bo motivirala pri nadaljnjem povezovanju in sodelovanju ter razvoju novih podjetniških idej.

Renata Vodlan in Marina Kortnik

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660