srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Strokovna ekskurzija v prestolnico in obisk sejma Alpe-Adria

Strokovna ekskurzija v prestolnico in obisk sejma Alpe-Adria

Dijaki 1., 2. in 3. letnika programa gastronomija in turizem ter 1. letnika programa ekonomski tehnik so v sredo, 29. 1. 2020, obiskali naše glavno mesto.

Oba prva letnika sta se pod vodstvom vodnika sprehodila po starem mestnem jedru in si ogledala njegove turistične ter kulturne znamenitosti. Dijaki 2. letnika so si v Slovenskem šolskem muzeju ogledali stalno razstavo šolstva na Slovenskem skozi stoletja do današnjih dni. Učna ura iz časa naših babic in dedkov je prinesla obilo zabave in je prijetno popestrila dogajanje. Dijaki 3. letnika so obiskali Escape room in se podali na pravo miselno pustolovščino.

Za vse dijake je sledil ogled pestrega dogajanja na Gospodarskem razstavišču, kjer je letos že 31-ič potekal mednarodni sejem turizma, kampinga in karavaninga – Alpe-Adria. Gre za največjo turistično prireditev v Sloveniji in hkrati največjo promocijo Slovenije na enem mestu, ki je letos za štiri dni odprla vrata preko 500 domačim in tujim razstavljavcem iz 13-ih držav. Poudarek je letos na gastronomskem, kulturnem in aktivnem turizmu. Obiskovalci so si lahko ogledali izjemno široko ponudbo za popotništvo, pohodništvo, tek, kolesarjenje, ribolov, drugo aktivno rekreacijo in adrenalinske športe. Sejem je spremljal zanimiv in pester spremljevalni program z okroglimi mizami, predstavitvami, potopisnimi predavanji, novinarskimi konferencami in posveti, na njem pa so že desetič podelili sejemsko nagrado za kakovost in odličnost v turizmu. Dijaki so si ogledali turistično ponudbo Slovenije in tujih turističnih destinacij, dobili pa so lahko tudi obilo idej in ponudb za aktivno preživljanje prostega časa.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660