srssssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Svetovni dan turizma dijaki obeležili na Gorenjskem

Svetovni dan turizma dijaki obeležili na Gorenjskem

V sredo, 27. 9. 2017, je bil Svetovni dan turizma. Dijaki smeri gastronomija Šole za storitvene dejavnosti so se odpravili proti  Begunjam na Gorenjskem, kjer so si ogledali Hotel Lambergh in dvorec. Sprejem je bil posebno doživetje, saj je dijake sprejel šef, ki s slovensko kuharsko reprezentanco dosega izjemne rezultate širom sveta.

 

 

Prijetno okolje, mirna  narava, čudovite sobe in razvajanje gostiteljev z izjemno gastronomsko-turistično ponudbo so na dijakih pustili močan pečat.
Pot so nato nadaljevali na Bled in si ogledali Grand Hotel Toplice. Po prijaznem sprejemu so si dijaki ogledali hotel in sobe, spoznali so široko paleto ponudbe za goste, seznanili so se s smernicami trženja in dejavniki za uspešnosti poslovanja. Posladkali so se s kremno rezino, dobro poznano doma in na tujem, katere receptura je zaščitena. Pot so nadaljevali v Hotel Triglav, kjer so imeli svečano kosilo. Pred gastronomskimi užitki so si si najprej pogledali prostore hotela ter način njihovega poslovanja in trženja. Vinska klet in kratko predavanje o vinu z veliko zanimivimi informacijami sta dijake očarala in jim prinesla nova znanja in izkušnje.
Na poti domov so se ustavili na Trojanah, kjer so se dijaki za konec posladkali še s krofi.
Strokovna ekskurzija je za dijake predstavljala izjemno doživetje, saj so tudi v praksi videli nepogrešljivo povezanost turizma in gastronomije ter spoznali lepote naših turističnih krajev, ki slovijo po bogatem kulinaričnem izboru jedi.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660