srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Dijaki spoznavali belokranjsko kulinariko, kulturne in naravne značilnosti

Dijaki spoznavali belokranjsko kulinariko, kulturne in naravne značilnosti

V ponedeljek, 21. 10. 2019, so dijaki 1. letnika programa gastronomija ter 3. letnika programa gastronomija in turizem nova znanja pridobivali izven šolskih klopi, odpravili so se namreč na medpredmetno zasnovano strokovno ekskurzijo v Belo Krajino. V Metliki, mestu ob reki Kolpi, znanem po jurjevanju, so najprej v Hiši dobrega kruha degustirali čaj, kavo in pogačo, spoznali pa so tudi postopek peke kruha in certificirane belokranjske pogače. Sledil je ogled Hiše vina Pečarič, ki se nahaja v kraju Čurile pri Metliki. Kmetija je z vinogradništvom tesno povezana že več  stoletij. Na domačiji imajo vinsko klet in razstavno-prodajni prostor, medtem ko se vinogradi razprostirajo v Vidošičih in Vinomerju. Pridelujejo tako rdeče kot bele sorte vin. Dijaki so spoznali kulturo pitja vina, ogledali pa so si tudi vinsko klet. Za konec so se dijaki odpravili v mestno središče do trškega jedra. Z opravljeno strokovno ekskurzijo, v kateri so se prepletle vsebine splošnih predmetov in strokovnih modulov, so dijaki spoznali naravne, kulturne in kulinarične značilnosti belokranjskega bisera Metlike z okolico.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660