Priprava izvrstne kave je prava umetnost, ki zahteva veliko znanja in spretnosti. Veščinam priprave dobre kave in poslikav v obliki src, cvetja, smrečic se dijaki naše šole posvečajo že kar nekaj časa, saj tudi tovrstna znanja pripomorejo h kakovostni zaposlitvi in bogatejšim izkušnjam na poklicni poti. Pod budnim očesom strokovnjakov 1. slovenske šole za bariste – Topespresso in učiteljev praktičnega pouka se učijo edinstvene zgodbe priprave tega črnega opojnega napitka, ki vsak dan spremlja nešteto ljudi po svetu. V petek, 1. 2. 2019, je v Ljubljani na GASTexpo potekalo 1. državno prvenstvo Topespresso Latte Art Grading System Slovenija, kjer sta Šolo za storitvene dejavnosti zastopala Urška Jazbec in Kosta Kocev. Tekmovala sta v kategoriji ZELENI LONČEK in dokazala, da sta mojstra v poznavanju postopkov in pripravi dobre ter umetniško poslikane kave. Svojega uspeha se je najbolj veselil Kosta Kocev, ki je osvojil drugo mesto in srebrno priznanje, s čimer si je prislužil vstopnico na svetovno prvenstvo, ki bo jeseni 2019 v Milanu.