Z maturanti programa Gastronomija in turizem ter Ekonomski tehnik smo se odpravili na projektne dni na Madžarsko. Prvi dan smo spoznavali kulturno dediščino Budimpešte. Najprej smo si v Budi ogledali Ribiško trdnjavo ter nadaljevali v Pešti z ogledom vseh veličastnih znamenitosti. Drugi dan je bil namenjen spoznavanju vinorodnega okoliša Eger, kjer pridelujejo priznano vino Bikovar. Po ogledu mesta Eger je sledila vožnja do edinstvenega arhitekturno zasnovanega mesteca Szentendre s simpatično turistično ponudbo. Zadnji dan projektnih dni smo se iz Budimpešte odpeljali proti Blatnemu jezeru, kjer smo se s trajektom zapeljali do polotoka Tihany. Sledil je ogled naselja Tihany, kjer je zanimiva etnografska vasica in benediktinska opatija. Proti domu smo se odpeljali mimo najbolj znanega madžarskega zdravilišča Hevis in polni vtisov prispeli v Velenje v poznih večernih urah.