Naš bivši dijak Boštjan Volk postal mladi evropski kuhar leta 2023

Vsako leto aktualna evropska gastronomska regija organizira posebno tekmovanje mladih kuharskih šefov iz vseh evropskih držav, v katerih so bile doslej razglašene posamezne evropske gastronomske regije. Letošnje tekmovanje European Young Chef Award je potekalo v kraju Le Touqet-Paris-Plage na skrajnem severu Francije. Slovenijo je tokrat zastopal naš bivši dijak Boštjan Volk, ki je s svojo inovativno in tradicionalno jedjo očaral mednarodno žirijo in bil razglašen za mladega evropskega kuharja leta 2023.

Tekmovanja se je udeležilo tudi 11 dijakov programov gastronomije, ki smo Boštjana podpirali in bodrili na tekmovanju. V prostem času smo si ogledali znamenitosti letoviškega mesta Le Touqet-Paris-Plage, velikanske bunkerje in topove Atlantskega zidu, skrajno severno  točko Francije rt Cap Gris-Nez, kjer smo preko Rokavskega preliva gledali bele klife v Angliji, obiskali pa smo tudi sirarno bratov Bernard v vasici Wierre-Efroy.

 

 

01-SKUPINSKA_FRANCIJA BOŠTJAN VOLK ZMAGOVALEC_SLOVENIJA.jpeg2