Od slaščičarskih mojstrov do vrhunske kulinarike

V ponedeljek, 2. 12. 2024, smo dijaki 2. letnika programa Gastronomija doživeli izjemen dan, poln novih izkušenj in znanj. Naš prvi postanek je bil v kreativni slaščičarni Konna v Kozini, kjer smo se seznanili z različnimi tehnikami priprave slaščic. Navdušeni smo bili nad strokovnostjo in predanostjo osebja, ki nam je predstavilo osnove ustvarjanja slaščičarskih mojstrovin.

Pot nas je nato vodila do Fakultete za turistične študije -Turistica v Portorožu. Tam smo se srečali s našim nekdanjim dijakom programa Gastronomija Emilom Juvanom, dekanom fakultete. Spoznati smo študijske programe in možnosti za nadaljnje izobraževanje na področju turizma.

Vrhunec dneva je bil 5-hodni svečani meni v restavraciji Brič v Dekanih. Uživali smo v vrhunski kulinariki Chefa Gregorja Kocjančiča. Vsaka jed je bila skrbno pripravljena in postrežena, kar je ustvarilo nepozabno gastronomsko doživetje.

 

1000024543