srssersssdgimvssmicdsd

PBO 1
2_Zmagovalni koktajli
pasica8
pasica9
pasica14
pasica12
pasica16
pasica17
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Dogodki
  • Prestižni pokal, štirikrat zlato in enkrat srebro dijakov ŠSD na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju Biser mora 2024

Prestižni pokal, štirikrat zlato in enkrat srebro dijakov ŠSD na mednarodnem kulinaričnem tekmovanju Biser mora 2024

Na Braču je med 19. in 23. marcem 2024 potekal že XIX. mednarodni kulinarični festival gastronomije in turizma Biser mora. V letošnjem letu je sodelovalo 600 tekmovalcev iz več kot 30 držav.

Šola za storitvene dejavnosti je s tekmovalci tudi tokrat pokazala svoje »bisere mora«, saj se je v naših rokah enkrat zasvetilo srebro, zlato pa kar štirikrat.

Saška Miklavžina, dijakinja 1. letnika programa Gastronomija, je pod mentorstvom Simone Pompe in Marijane Novak svoje veščine predstavljala v kategorijah piščančje in ribje jedi, žirijo pa je navdušila tudi z jedmi za sladokusce v kategorijah restavracijske slaščice in izložbene torte. V vseh štirih tekmovalnih kategorijah je osvojila zlate kolajne, zbrala največ osvojenih točk ter postala absolutna zmagovalka tega prestižnega mednarodnega gastronomskega tekmovanja. Prejela je pokal ter naziv Najboljši junior chef.

Svoje znanje sta na tem tekmovanju prvič preizkusila tudi Mark Urbanc in Tim Finkšt, dijaka 3. letnika programa Gastronomske in hotelske storitve, ki sta pod vodstvom mentorjev Simone Pompe in Janeza Jevšnika v kategoriji priprave celotnega menija osvojila drugo mesto in srebrno kolajno.

 

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660