Na Braču je med 19. in 23. marcem 2024 potekal že XIX. mednarodni kulinarični festival gastronomije in turizma Biser mora. V letošnjem letu je sodelovalo 600 tekmovalcev iz več kot 30 držav.
Šola za storitvene dejavnosti je s tekmovalci tudi tokrat pokazala svoje »bisere mora«, saj se je v naših rokah enkrat zasvetilo srebro, zlato pa kar štirikrat.
Saška Miklavžina, dijakinja 1. letnika programa Gastronomija, je pod mentorstvom Simone Pompe in Marijane Novak svoje veščine predstavljala v kategorijah piščančje in ribje jedi, žirijo pa je navdušila tudi z jedmi za sladokusce v kategorijah restavracijske slaščice in izložbene torte. V vseh štirih tekmovalnih kategorijah je osvojila zlate kolajne, zbrala največ osvojenih točk ter postala absolutna zmagovalka tega prestižnega mednarodnega gastronomskega tekmovanja. Prejela je pokal ter naziv Najboljši junior chef.
Svoje znanje sta na tem tekmovanju prvič preizkusila tudi Mark Urbanc in Tim Finkšt, dijaka 3. letnika programa Gastronomske in hotelske storitve, ki sta pod vodstvom mentorjev Simone Pompe in Janeza Jevšnika v kategoriji priprave celotnega menija osvojila drugo mesto in srebrno kolajno.