Dijaki 1. letnika programa gastronom hotelir so se pri urah osnove v gostinstvu 30. 9. 2020 odpravili na Velenjsko jezero in spoznali gostinske obrate ter ponudbo v okolici jezera. V restavraciji Jezero jim je vodja strežbe predstavila delovanje obrata, gostinsko ponudbo, strukturo gostov, potek priprave in izvedbe zabav ter slavnostnih dogodkov v restavraciji.
Sledil je ogled lokalov v okolici in vožnja s pletno po velenjskem jezeru, ki je bila posebno doživetje. Pletnar Zlatko jim je povedal zanimivo zgodbo o zmaju Pozoju in predstavil nastanek ter življenje v naselju Kunta Kinte. Dijakom se je predstavila družina labodov, s pletne so lahko opazovali potopljena drevesa, se pogovarjali o Termoelektrarni Šoštanj, opazovali okoliške vasice in hribe. Seveda jim je pogled zastal tudi na gradbišču, kjer nastaja nov prireditveni prostor, ki bo sprejel 3000 obiskovalcev.
Pouk na terenu in nova znanja so obogatila lep jesenski dan.

