16 dijakov in 5 učiteljev iz Obtničke škole v Koprivnici je bilo 14 dni na Šoli za storitvene dejavnosti. Osnovni namen je bil, da bi izmenjali čim več gastronomskih izkušenj ter strokovnih skrivnosti, ki pomenijo presežek pri kuharstvu in strežbi.
Dober gastronom mora imeti poleg strokovnega znanja tudi kompetence, ki omogočajo konkurenčnost v stroki.
Zato je njihov 14 dnevni urnik vseboval pripravo prazničnih jedi in slaščic, pripravo pogrinjkov, mešanje koktajlov, dekoriranje in urejanje prostora, ogled čudovite restavracije Strelec na ljubljanskem gradu, delavnico z atraktivnimi prvaki v mešanju pijač, pokušino zmagovalnega koktajla na svetovnem prvenstvu, v Loliti blizu Zmajskega mosta, točenje Piva v Pivovarni Union, učenje tujih jezikov in osebnih financ. Očarala jih je Postojnska jama, navdušeni so bili nad sodelovanjem z dijaki in učitelji Šole za storitvene dejavnosti. Tudi nam, Velenjčanom, se je ob slovesu utrnila kakšna solza.
Na šoli se veselimo nadaljnjih sodelovanj s Koprivničani in drugimi šolami v tujini.