63. GOSTINSKO-TURISTIČNI ZBOR V RADENCIH

V torek, 11. 10. 2016, so se dijaki 4. letnika programa gastronomija in turizem (4. GTB), 1. in 2. letnika programa gastronomski tehnik, 2. letnika programa gastronomske in hotelske storitve ter 2. letnika programa pomočnik v biotehniki in oskrbi odpravili na ogled Gostinsko-turističnega zbora z mednarodno udeležbo v Zdravilišče Radenci.

Dogajanje je potekalo na več lokacijah: v hotelih Radin in Izvir ter na razstavnem prostoru športne dvorane pred hotelskim kompleksom. Dijaki so svoj čas posvetili razstavi gostinske opreme, inventarja, čistil, živil in pijač, ogledali so si tudi stojnico za trženje slovenskega turizma v tujini, razstavo kulinarične in slaščičarske artistike, pogrinjkov ter hladne kuhinje. V sklopu zbora je potekalo tudi tekmovanje dijakov srednjih šol za gostinstvo in turizem v kuharstvu, strežbi, turizmu ter pripravi in postrežbi menija.

 

20161011_132504