Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk obeležili tudi pri modulih gastronomije

Dijaki 2. GA in  3. GH  oddelka so pri strokovnih modulih priprava izrednih obrokov ter obroki in dogodki z animacijo, pod mentorstvom Marijane Novak, sodelovali v razrednem projektu Dan slovenske hrane in tradicionalni slovenski zajtrk. Njihova naloga je bila predstaviti pomen rednega prehranjevanja, pridelave in predelave lokalne hrane, kmetijstva ter čebelarstva v Sloveniji.

V Sloveniji vsako leto, tretji petek v novembru, v vrtcih in šolah izvedemo Tradicionalni zajtrk, ki letos zaradi epidemije poteka drugače. Odločili smo se, da dijaki v svoji družini  promovirajo pripravo tradicionalnega zajtrka iz lokalnih živil: mleka, jabolk, medu, masla in domačega kruha. K sodelovanju smo povabili lokalne pridelovalce s Tržnice v Velenju, Čebelarstvo Čanč, kmetijo z dopolnilno dejavnostjo Miklavžina iz Škal in kmetijo Kopin iz Zavodenj. Vsak dijak je doma za svojo družino pripravil tradicionalni slovenski zajtrk.  Dijaki so pokazali veliko mero izvirnosti in kreativnosti, posneli so tudi zanimive video posnetke ter izvedli intervjuje na temo dan slovenske hrane.                               

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK – MARUŠA TRINKAUS

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK – SARA KLANČNIK

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK – ERNA ALIĆ

SLOVENSKI TRADICIONALNI ZAJTRK – ERNA MUZAFEROVIČ

zajtrk