V sredo, 20. maja 2015, je v Grand hotelu Bled potekalo Ekipno tekmovanje dijakov srednjih gostinsko-turističnih šol Slovenije. Tradicionalno so se ga udeležili tudi naši dijaki. Tokrat so naše barve zastopali Tilen Tisnikar, Jure Mihelak in Luka Komljenovič.
Teoretična znanja in recepture so pridobivali pri učiteljicah Ines Pirmanšek in Antoniji Jakop, praktična znanja, pravila mešanja pijač in veščine barmanstva pa so usvajali pri učiteljici praktičnega pouka Simoni Pompe. Tekmovanje je organiziralo Društvo barmanov Slovenije. Ekipe so sestavljali trije dijaki, ki jih je vodil mentor. Tekmovanje je bilo sestavljeno iz dveh sklopov. V prvem delu so morali dijaki pokazati znanje kar dvanajstih receptur svetovno znanih in popularnih koktajlov in jih tudi pripraviti. Prav tako so morali vedeti vse o barmanstvu, načinih mešanja pijač in drugih zanimivostih tega področja. V drugem delu tekmovanja je en tekmovalec iz ekipe zmešal FRUCTAL Fancy drink-a za 3 (tri) osebe, katerega recepturo so dijaki in mentorji skrbno načrtovali in ustvarjali že v šoli. Edini pogoj je bil, da so uporabili le pijače znamke Fructal, ki je bil glavni sponzor tekmovanja. Dijaki so v prvem delu tekmovanj osvojili dva pokala, v skupini A se je dijak Tilen Tisnikar uvrstil na 2. mesto, Luka Komljenovič pa je v kategoriji B osvojil prav tako 2. mesto. Dijak Jure Mihelak je v kategoriji C pristal na odličnem 4. mestu.