Dijaki obiskali Bled

V sredo, 29. 3. 2017, so se dijaki 2. letnika programa gastronomija ter obeh oddelkov 4. letnika programa gastronomija in turizem odpravili v enega najstarejših in turistično najlepših krajev v Sloveniji – Bled. Namen strokovne ekskurzije je bil spoznati Bled kot turistično destinacijo ter si ogledati vrhunske nastanitvene obrate.

Dijaki so najprej obiskali dvorec in hotel Lambergh pri Radovljici, kjer sta združena moderen butični hotel in prenovljen dvorec iz 11. stoletja. Sledil je voden ogled Grand Hotela Toplice Bled, ki je gostil mnoge svetovno poznane goste, dijaki pa so lahko poskusili originalne blejske kremne rezine.

Dijaki smeri turizem so si v Infocentru Triglavska roža ogledali še stalno razstavo Triglavskega narodnega parka z bogato multimedijsko predstavitvijo. Vodja TIC jim je razložila vrednote in ponudbo destinacije Bled. Dijaki smeri gastronomija pa so odšli v hotel Triglav na izvrstno kosilo z več hodi, kjer jim je sommelier Damir Salkič razložili, kako se vina spajajo s hrano.

IMG_20170329_154359_resized_20170329_051700735