Dijaki obiskali pivovarno Union in »odprto kuhno«

Dijaki 2. letnika programa gastronomija ter 3. letnika programa gastronom hotelir so v petek, 1. 4. 2016, najprej obiskali Pivovarno Union. Podjetje, ki šteje nekaj sto zaposlenih, je eden vodilnih proizvajalcev piva, osvežilnih brezalkoholnih pijač in izvirske vode. Dijaki so se seznanili s poslovanjem podjetja, proizvodnjo ter novimi tehnologijami, ki jih uvajajo, da so konkurenčni na domačem in mednarodnem trgu. Podjetje je za dijake prijazno prevzelo stroške avtobusnega prevoza, pričakala pa jih je tudi malica.

Poleg pivovarne so si dijaki pobliže ogledali dogajanje v središču Ljubljane, kjer se je trlo obiskovalcev na »odprti kuhni«. Ljubitelji dobre hrane in sproščenega druženja so na edinstveni kulinarični tržnici okušali dobrote izpod prstov največjih kuharskih mojstrov.

odprta kuhna