- oktobra 2018 smo na Šoli za storitvene dejavnosti v sklopu projekta Zdrava šola obeležili Svetovni dan hrane. Dogodek je nosil naslov »Kruh naše prihodnosti je kruh naše preteklosti«, njegov slogan pa je bil »Narejeno z ljubeznijo, podarjeno z ljubeznijo«. Izvedli smo ga v sodelovanju z go. Polono Klančnik, ki je prispevala moko in poskrbela za fotografiranje tega enkratnega dogodka. Dijaki so v steklenih kozarčkih pripravili droži in jih opremili z navodili, kako droži hraniti in iz njih pripraviti zdrav kruh kot so ga včasih pekle naše babice. Gre za kulturno dediščino slovenske kulinarike, ki nam je lahko v ponos in ne sme utoniti v pozabo. Dijaki so pripravili tako kruhke z drožmi, kot tudi kruh po klasični metodi brez dodane soli, ki so ga ponudili z zdravimi zeliščnimi namazi, da bi opomnili na pomen zdravih živil in spodbudili k manjši uporabi soli v prehrani. S pokušino so dijaki, učitelji in mimoidoči razvajali svoje brbončice. Dogajanje na velenjski promenadi je popestrilo igranje harmonike in ples naših dijakinj. Svojo podporo projektu sta prišla izkazat tudi župan MO Velenje g. Bojan Kontič ter podžupanja ga. Breda Kolar.
Mladinska zveza Brez izgovora Slovenija je na ta dan izvedla delavnice Veš kaj ješ – Inovativne rešitve za informirane odločitve. Dijaki so se naučili, zakaj je pomembno brati označbe na živilih, kaj lahko iz njih razberemo in kako jih je potrebno razumeti.