V petek, 16. novembra 2018, so se dijaki 4. letnika programa gastronomija in turizem učili zahtevnih tehnik vodenja. V okviru modulov turistično spremljanje in vodenje ter hotelsko-recepcijska dela so se z vlakom odpravili do Celja, od tam pa z avtobusom do Laškega.
Najprej so si ogledali mesto piva, nato na terenu spoznali tehnike vodenja po objektih in na prostem, sledil pa je še obisk prvega escape rooma na temo pivovarstva na svetu. V ENIGMARIUM-u v Laškem, v hiši, v kateri je bil zvarjen prvi vrček piva, jih je čakala izvirna in noro zabavna preizkušnja. Le najboljšim je uspelo odkleniti pot do pivovarjevega zlata, najti skrite namige, rešiti uganke, dešifrirati kode ter pravočasno najti ključ. Za konec so obiskali še Muzej Laško, kjer se poleg fragmentov rimskih nagrobnih spomenikov, koščkov keramike iz rimskega in predrimskega obdobja, zbirke umetelno izdelanih ur, posodja ter starinskega pohištva, nahajajo tudi zgodovinski dokumenti, zbirke fotografskih pričevanj ter razstava muzealij.