V Modražah pri Poljčanah so leta 2009 postavili Učni poligon za samooskrbo Dole, ki predstavlja inovativni pristop k izobraževanju in se razprostira na 1,2 hektarjih površine. Dijaki 1. letnika programa gastronomske in hotelske storitve so v torek, 11. 6. 2019, spoznavali, kako si na najlažji način pridelati zdravo hrano. Ogledali so si zemljanko, v kateri spremljajo shranjevanje živil glede na visoko vlažnost in odsotnost svetlobe ter tako ugotavljajo nove možnosti koriščenja energije zemlje. Na učnem poligonu so spoznali permakulturne ureditve za pridelavo hrane (gomilaste, visoke, kartonaste in rastoče grede). Nekaj časa so namenili rastlinjaku, ogledu naravnega wc-ja in sistemov za pridobivanje energije ter vode. Ustavili so se ob krmišču divjih živali, zelenem naravnem igrišču, peskovniku, hotelu za žuželke, domu za pikapolonice, njihovo pozornost pa so pritegnili še mlaka z mnogimi vodnimi živalmi, zeliščne grede, bajer za padavinsko vodo s travnimi muldami in mongolska hiša jurta.
Sledil je voden ogled turistične kmetije Gora pod lipo, kjer so se dijaki seznanili s pohorsko kulinarično zgodbo in ohranjanjem tradicije. Stara pohorska hiša s črno kuhinjo, babičino spalnico in kletjo z bogatim izborom domačih vin daje okušanju dobrot poseben čar. Dijaki so se okrepčali in si na koncu ogledali še prodajno razstavo suhomesnatih izdelkov, bučnega olja, sokov, medu, jajčnih testenin in domačega žganja.
Med 37 prejemniki spričeval poklicne mature kar dve zlati in dve diamantni maturantki