ZLATE MEDALJE, ZLATA IN SREBRNA PRIZNANJA NA GOSTINSKO-TURISTIČNEM ZBORU V RADENCIH

Enajstega in dvanajstega oktobra 2016 se je v Radencih odvijal 63. GOSTINSKO TURISTIČNI ZBOR SLOVENIJE. V ekipnem tekmovanju dijakov srednjih šol programov s področja gastronomije in turizma smer kuharstvo smo pod mentorstvom g. Janeza Jevšnika tekmovali Jure Mihelak, Boštjan Volk in Žiga Grofelnik.

V škatli Magic box smo dobili pet živil (brancin, škampi, bela polenta, koromač, maslo), iz katerih smo morali pripraviti glavno jed za dve osebi. Pripravili smo zvitek brancina z blitvo, belo polento z orehi, ocvrt raviol s škampovimi repki, pire koromača ter česnovo omako. S tem krožnikom smo si priborili zlato priznanje in si delili skupno tretje mesto ter bronasto medaljo skupaj s šolo iz Radencev.

Pod mentorstvom ge. Simone Pompe sta v pripravi pogrinjka in filiranju svinjske krače tekmovala Nena Zupanc in Luka Komljenovič. V močni konkurenci sta osvojila zlato priznanje in zlato medaljo za doseženo prvo mesto.

Pod vodstvom ge. Marijane Novak pa se je tekmovanja priprave jedi v kotliču udeležila dijakinja Lea Sušec. S svojo kislo juho je dosegla srebrno priznanje.

                                                                                              Žiga Grofelnik (4. GTB)

zmaga