srssersssdgimvssmicdsd
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
 • Šola za storitvene dejavnosti
srssersssdgimvssmicdsd
 • Domov

Dijaki obiskali turistični biser – Bled

V petek, 17. 5. 2019, so se dijaki 3. in 4. letnika programa gastronomija in turizem odpravili v enega najstarejših in turistično najlepših krajev v Sloveniji – Bled. Namen strokovne ekskurzije je bil spoznati Bled kot turistično destinacijo ter si ogledati vrhunske nastanitvene obrate. Dijaki so najprej obiskali dvorec in hotel Lambergh pri Radovljici, kjer sta združena moderen butični hotel in prenovljen dvorec iz 11. stoletja. Sledil je ogled Bleda in obisk Blejskega gradu. Po pisnih virih gre za najstarejši grad na Slovenskem, ki stoji na mogočni strmi skali 130 m nad ledeniškim Blejskim jezerom. Z gradu se odkriva pogled na jezero z romantičnim otočkom in cerkvijo ter na gorati svet Karavank in Julijskih Alp. Pred vrnitvijo v Velenje so se dijaki uspeli posladkati še z okusnimi blejskimi kremnimi rezinami.

Preberi več

Srebrno priznanje na 53. Srečanju mladih raziskovalcev Slovenije

V Murski Soboti je bilo 14. maja 2019 državno srečanje mladih raziskovalce Slovenije. V finalni izbor se je uvrstila Klara Jovan, dijakinja 4. letnika programa Ekonomski tehnik. Predstavila je raziskovalno nalogo z naslovom “Peer to peer” posojila. V nalogi raziskuje najnovejše trende na finančnem področju izposoje oziroma investiranja denarja. S tem uspehom je dokazala, da so dijaki in dijakinje Šole za storitvene dejavnosti sposobni dosegati visoke rezultate na vseh področjih njihovega učenja in delovanja.

Preberi več

Karateistka Amela niza uspehe na mednarodnih tekmovanjih

Amela Avdić, dijakinja 2.letnika programa ekonomki tehnik, je pred približno sedmimi meseci svoje srce podarila karateju. V njeni družini je karate skorajda „tradicija“, saj se je večina družinskih članov zapisala temu športu. V kratkem času je Amela nanizala kar nekaj vidnih uspehov. 14. 2. 2019 je na mednarodnem tekmovanju Valentinovo open v Tuzli osvojila zlato medaljo, 16. 3. je na 4. kolu mednarodne karate lige v Rogaški Slatini zasedla 2. mesto, svoj uspeh je potrdila s 3. mestom na mednarodnem tekmovanju 17. karate pokalu Žalec in 3. mestom na mednarodnem tekmovanju Katana kup Bohinj Open 13. 4. 2019. Tudi na šolskem tekmovanju v Podčetrtku je dosegla izvrstno 2. mesto. Amela pravi, da je karate šport, ki jo je povsem prevzel. Čeprav zahteva veliko časa in so treningi izredno naporni, pa v njih uživa in se hkrati zabava. Vsem mladim priporoča, da si poiščejo šport, ki jih bo izpolnjeval in zadovoljeval, šport, ki bo združeval prijetno s koristnim.

Preberi več

Dijaki sodelovali na Velikonočni razstavi na Dvorcu Gutenbuchel

»Zlate usnjarke« Tjaša, Lea in Mojca smo 18. 4. 2019 sodelovali pri razstavi na dvorcu Gutenbuchel, ki jo je pripravila gospa Mateja Kumer. Na razstavi smo si ogledale čudovito tematsko okrašene prostore in se predstavile s svojim produktom iz Turistične tržnice in obiskovalcem ponudile naše usnjarske kekse, ki jih dopoldan spekla naše sošolka Neli iz programa gastronomija. Bila je edinstvena izkušnja, ki jo bomo zagotovo še ponovile. Na razstavi smo prejele tudi veliko pohval in spodbudnih besed, ki nam bodo vsekakor prišle prav.

Tjaša Pristovšek in Mojca Vocovnik, 2. GT

Preberi več

Državno tekmovanje iz znanja računovodstva

V torek, 9. aprila 2019, je na Šolskem centru Postojna potekalo 21. državno tekmovanje srednješolcev iz znanja računovodstva. Tudi letos je bila pokrovitelj Zveza računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, na osnovnem in višjem nivoju pa je tekmovalo 60 dijakov.
Našo šolo sta pod mentorstvom Renate Vodlan na osnovnem nivoju zastopali dijakinji 3. letnika programa ekonomski tehnik, Urška Nerat, ki je osvojila srebrno priznanje in Ajda Ring, ki je prejela priznanje za udeležbo.
Obema iskreno čestitamo.

Preberi več

Šola za storitvene dejavnosti na Mnogoboju družabnosti zasluženo slavila zmago

V petek, 26. 4. 2019, je v Amfiteatru ob rekli Paki potekal že 11. mnogoboj družabnosti. Gre za tradicionalno tekmovanje namenjeno krepitvi socialnih mrež dijakov Šolskega centra. Ob zanimivem in zabavnem druženju so se dijaki vseh štirih šol pomerili v zabavnih igrah. Ekipe šol, ki jih je sestavljalo po deset dijakov, so pokazale veliko mero znanja in spretnosti. Dogajanje so popestrile plesne in glasbene točke, nastopil pa je tudi skrivni gost »Ivč« z bratom Davidom. Ob končnem seštevku točk so zasluženo slavili dijaki Šole za storitvene dejavnosti, ki so si priborili pokal.
Tjaž Podlinšek

Preberi več

Anja, Sara in Tiana na finalu Šolskega plesnega festivala

Finale Šolskega plesnega festivala, ki se vsako leto poteka pod pokroviteljstvom Plesne zveze Slovenije, se je tokrat odvijalo v četrtek, 9. 5. 2019, v prostorih plesne šole Bolero v Ljubljani. S svojim plesnim znanjem so Šolo za storitvene dejavnosti v kategoriji posameznikov zastopale tri naše dijakinje – Anja Kos, Sara Drljić Čatić in Tiana Šaruga. Odplesati so morale predhodno določene koreografije latino, pop in hip-hop zvrsti. Med 58-imi plesalci si je Anja priplesala enajsto mesto, Tiana dvanajsto, Sara pa se je uvrstila na osemintrideseto mesto.

Preberi več

Aleš na Mednarodnem tekmovanju Celeia osvojil 1. mesto in zlato plaketo

Aleš Jakopič, dijak 2. letnika programa ekonomski tehnik, se je 18. 4. 2019 udeležil 1. mednarodnega tekmovanja Celeia 2019 za harmoniko, rog in kontrabas v Celju. Organizirala ga je Glasbena šola Celje v sodelovanju z Zavodom Celeia Celje, na njem pa se je preizkusilo 52 mladih glasbenikov iz petih držav. Mednarodna strokovna žirija je Alešu za izvrsten nastop na harmoniki podelila zlato plaketo in posebno nagrado za prvo mesto.
Sicer pa se Aleš vzporedno izobražuje na Srednji glasbeni šoli Fran Korun Koželjski v Velenju, kjer igra klavirsko harmoniko. Svojo glasbeno nadarjenost je začel kazati že kot majhen deček. Glasba ga je spremljala ves čas odraščanja, saj je v družini glasbenikov lahko razvijal svoj talent. Pri osmih letih je pričel obiskovati glasbeno šolo na Jesenicah in se redno udeleževal tekmovanj.

Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660