srssersssdgimvssmicdsd
srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov

Pripeli smo si rdeče pentlje

V sredo, 1. 12. 2021, smo dijaki in učitelji Šole za storitvene dejavnosti obeležili svetovni dan boja proti aidsu, zato smo si pripeli rdeče pentlje. V okviru projekta Zdrava šola so se dijaki z ogledom kratkega video filma podučili o kugi sodobnega časa – AIDS in preventivi pred virusom HIV. Bolezen je še vedno neozdravljiva, vendar imajo okuženi ob zgodnji diagnozi in zdravljenju daljše ter bolj kakovostno življenje. Okuženi virus največkrat prenesejo v prvih treh mesecih po okužbi, ko kar tretjina njih še ne ve za svojo okužbo. Najpogostejši način prenosa je nezaščiten spolni odnos.

Preberi več

Sodelovanje v okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov

V okviru Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov smo prostovoljci Šolskega centra Velenje v Mladinskem centru Velenje v preteklih dneh že pripravili popoldansko delavnico izdelave recikliranih punčk, v ponedeljek, 29. 11. 2021, pa smo skupaj s projektom Zdrava šola Šole za storitvene dejavnosti in v sodelovanju s PUP-Saubermacher d.o.o. in Tekstilko d.o.o. izpeljali zbiralno akcijo oblačilnih izdelkov.

Ker je bila akcija zelo odmevna, saj je privabila darovalce iz celotne Slovenije, razstavljena oblačila pa so lahko obiskovalci tudi odnesli, je naša velika želja, da podobno akcijo izpeljemo v pomladnih mesecih ter jo še nekoliko izboljšamo in nadgradimo.

Na ta dan nas je obiskala tudi ambasadorka dijaške trgovine Modno podstrešje, vlogerka Kaya Solo, ki je prav tako prispevala oblačila in še dodatno popestrila naš dobrodelni dogodek.

Preberi več

V temačni sobi sami z okostnjakom …

Ko smo šli mimo okostnjaka, mu je odpadla noga«, se spominja Lara. Ella in Johana sta dodali, da so bile naloge »full« zanimive in so zahtevale usklajeno timsko delo.

V sklopu učnih ur strokovnega modula oblikovanje turističnih doživetij so se dijaki 2. letnika programa Gastronomija in turizem udeležili strašljive verzije sobe pobega v Celju, v kateri so v predvidenem času uspešno razrešili skrivnost zadnjega celjskega grofa. Pred obiskom sobe pobega so se v turistično informacijskem centru seznanili s turistično ponudbo in produkti Celja, vključno z načrtovanim najdaljšim visečim mostom.

Posebno »retro« doživetje je predstavljala tudi sama vožnja z vlakom na relaciji Velenje-Celje.

Preberi več

VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2021

Razmišljaš kaj boš počel/a po srednji šoli ? Tehtaš med različnimi možnostmi in potrebuješ pomoč? Si že sprejel/a odločitev, pa nisi prepričan/a ali je »prava« zate?

Po informacije in ideje pridi na VIRTUALNI KARIERNI SEJEM 2021 (od 22. do 28. 11. 2021).

Pomagali ti bodo odgovoriti na vprašanja KJE NADALJEVATI IZOBRAŽEVANJE, KAJ SO ZNAČILNOSTI POKLICEV, KAKŠNE SO MOŽNOSTI ZA ZAPOSLITEV ALI SODELOVANJE S PODJETJI IN DRUGIMI ORGANIZACIJAMI V ČASU IZOBRAŽEVANJA.

PRIHODNOST JE TVOJA IZBIRA.

Kaj boš počela po srednji šoli?

Karierna svetovalnica

Preberi več

Zmagovalka državnega tekmovanja v turističnem vodenju se predstavi

Vabljeni k ogledu pogovora z Majo Šmon, dijakinjo 3. letnika programa Gastronomija in turizem, na oddaji Dobro jutro VTV dne 12. novembra 2021. Posnetek je dostopen na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=hR5ZGIpVAWM

V pogovoru je Maja poudarila, da je dober turistični vodnik zelo iznajdljiv, odločen, zabaven, prijazen in mora pokazati skrb za goste. Znati mora improvizirati ter opazovati okolico in sprotno dogajanje, na katerega lahko naveže svoje vodenje.

Želimo si, da bi pogovor z zelo uspešno dijakinjo služil tudi kot zgled ostalim, zlasti mlajšim generacijam, ki vstopajo na turistično pot.

Preberi več

Mercatorjeva učna prodajalna Mavrica okusov naša nova pridobitev

V sredo, 1. 12. 2021, sta Helena Zupanc, ravnateljica ŠSD, in Manica Zupanič, direktorica maloprodaje za V Slovenijo pri Mercatorju, slavnostno prerezali otvoritveni trak Mercatorjeve učne prodajalne, ki so jo naše dijakinje in dijaki poimenovali Mavrica okusov. Gre za nadvse dobrodošlo specializirano učilnico oz. prav poseben učni poligon, kjer bodo bodoči prodajalci pridobivali vsa tista nujno potrebna znanja in kompetence, ki jim bodo omogočala lažje vključevanje v delovni proces v času opravljanja praktičnega usposabljanja pri delodajalcih, pa tudi kasneje, ko bodo vstopili na trg dela in svojo poklicno pot.

Preberi več

Beremo, pišemo in tekmujemo za Cankarjevo priznanje.

V torek, 9. 11. 2021, je po slovenskih šolah potekalo tekmovanje v znanju materinščine za Cankarjevo priznanje z naslovom Vedre bližine med nami. Tekmovanje poteka pod okriljem Zavoda republike Slovenije za šolstvo. Na Šoli za storitvene dejavnosti so tekmovale 3 dijakinje 4. letnika, ki so prebrale kratkočasno žaloigro Pod Prešernovo glavo. Loti Krk je osvojila bronasto Cankarjevo priznanje in se uvrstila na regijsko tekmovanje, ki bo v decembru na Šolskem centru Velenje.

Preberi več

Spoštovani starši,

obveščamo vas, da bodo v četrtek, 2. 12. 2021, med 17.00 in 18.00 skupne govorilne ure, ki bodo potekale na daljavo. Na govorilne ure se prosimo z e-sporočilom najavite posameznemu učitelju najkasneje do srede, 1. 12. 2021, do 15.00. Učitelj vam bo v odgovoru sporočil uro in komunikacijski kanal. Najenostavneje bo, da se boste srečanju z učiteljem pridružili v MS Teams preko šolskega e-naslova vašega otroka. 

Veselimo se srečanja z vami. 

Preberi več

Zbiralna akcija oblačil

Imaš polno omaro oblačil, ki jih ne nosiš več?

V ponedeljek, 29. 11. 2021, bomo od 9.00 do 11.00 pred stavbo C v sodelovanju s PUP-Saubermacher d.o.o. in Tekstilko d.o.o. zbirali še uporabna oblačila in tekstil!

Prinesi jih v vreči in oddaj prostovoljcem, ki jih bodo sortirali in razstavili.

Vsak obiskovalec bo lahko med izdelki izbral tudi kaj zase, na ogled pa bo tudi razstava  »Ko oblačila ponovno zaživijo«.

Med 9.00 in 14.00 boste lahko obiskali tudi dijaško trgovino MODNO PODSTREŠJE!

Lepo vabljeni! 😊

Preberi več

Skupaj za izobraževanje za prihodnost

Velenje, 18. november 2021 – Na včerajšnjem že tretjem generacijskem forumu, ki je tokrat potekal na temo izobraževanja, je župan Mestne občine Velenje Peter Dermol vsem sodelujočim deležnikom izrazil podporo. S skupnim delovanjem in različnimi aktivnostmi bomo naše šolarje spodbujali, da izobraževanje nadaljujejo v lokalnem okolju.  Župan Peter Dermol se je vsem zahvalil za konstruktivno in kvalitetno razpravo. Podporo lokalne skupnosti je ponudil vsem deležnikom izobraževanja in poudaril, da lahko le s sodelovanjem in skupnimi aktivnostmi nadgradimo izobraževanje, ki je v naši skupnosti že danes na zelo visokem nivoju. Posebno priložnost vidimo v razvojnih projektih ministrstva za izobraževanje, znanost in šport. Sodelujoče je pozval, da skupaj pripravimo predlog ukrepov, s katerimi bi lahko država pomagala regiji v času prestrukturiranja in da poskušamo doseči dogovor, da imata Savinjsko-šaleška in Zasavska regija prioritetno obravnavo.
Preberi več

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660