Devetošolci OŠ KDK iz Šoštanja bogatili svoje znanje na naših delavnicah
V petek, 11. 10. 2019, so nas na Šoli za storitvene dejavnosti obiskali učenci devetih razredov OŠ KDK Šoštanj. Izobraževalnega dneva in delavnic na temo »Ustvarjam in kreiram v gastronomiji« se je udeležilo 75 učencev, vodili pa so jih naši dijaki in učitelji. Ravnateljica Mateja Klemenčič je v uvodnem delu predstavila programe in dejavnosti, ki jih izvajamo na šoli in ŠC Velenje. Dijakinje 2. letnika programa gastronomske in hotelske storitve so vodile učence od učilnice do učilnice, kjer so sodelovali v delavnicah. Preizkusili so se kot natakarji, baristi in barmani. Pripravljali so okusne koktajle, izdelali pogrinjek, spoznali tehniko zlaganja serviet, sporazumevali so se v angleškem jeziku in si pripravili slasten hamburger. V slaščičarski delavnici so izdelali čarobni presni lonček in okusne cake popse. V delavnici »darila« so spoznali vrste daril in njihov pomen, svoje ročne spretnosti pa so preizkusili v izdelavi drobnih daril z imenom. Poučen dan so zaključili ob Škalskem jezeru, kjer so se seznanili s Škalskim jezerom kot sekundarnim biotopom in načeli trajnostnega upravljanja jezer. Ogledali in prepoznali so invazivne tujerodne rastlinske vrste ter spoznali stare sadne vrste in primer travišča z avtohtonimi vrstami. Ob sprehodu okoli jezera so ugotovili, da je hoja ob učenju prav prijetna in zdrava rekreacija.