srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Dijaki obiskali Ljubljano in sejem Alpe – Adria

Dijaki obiskali Ljubljano in sejem Alpe – Adria

Dijaki 1., 2. in 3. letnika programa gastronomija in turizem ter 1. letnika programa ekonomski tehnik so v sredo, 30. 1. 2019, obiskali našo prestolnico.
Oba prva letnika sta se odpravila na voden ogled starega mestnega jedra in njegovih turističnih ter kulturnih znamenitosti. Dijaki 2. letnika so si v Šolskem muzeju ogledali stalno razstavo šolstva na Slovenskem skozi stoletja do današnjih dni. Učna ura fizike iz časov naših babic in dedkov je prinesla obilo zabave in je prijetno popestrila dogajanje. Dijaki 3. letnika so obiskali Escape room in se podali na pravo miselno pustolovščino.
Za zaključek so si dijaki pobliže ogledali dogajanje na Gospodarskem razstavišču, kjer je letos že 30-ič potekal sejem turizma, kampinga in karavaninga – Alpe-Adria. Gre za največjo turistično prireditev v Sloveniji in hkrati največjo promocijo Slovenije na enem mestu, ki je letos za štiri dni odprla vrata približno 330 domačim in tujim razstavljavcem iz več kot 15-ih držav. Obiskovalci so si lahko ogledali izjemno široko ponudbo za popotništvo, pohodništvo, tek, kolesarjenje, ribolov, drugo aktivno rekreacijo in adrenalinske športe. Sejem je spremljal zanimiv in pester spremljevalni program z okroglimi mizami, predstavitvami, potopisi, konferencami in posveti. Dijaki so si ogledali turistično ponudbo Slovenije in tujih turističnih destinacij, dobili pa so lahko tudi obilo idej in ponudb za aktivno preživljanje prostega časa.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660