srssersssdgimvssmicdsd

Dijaki na projektnih dneh v Prekmurju

Dijaki 2. letnika programa ekonomski tehnik ter gastronomija in turizem so dneve od ponedeljka, 25. 2. 2019, do srede, 27. 2. 2019, preživeli izven šolskih klopi, saj so se udeležili projektnih dni v Prekmurju. Pot jih je prvi dan najprej vodila v mariborsko podjetje Mikro + Polo d. o. o., ki je največji slovenski dobavitelj laboratorijskega pribora, opreme in kemikalij, hkrati pa slovi po inovativnih in drznih pristopih organizacije dela. Popoldne, po namestitvi v CŠOD v Murski Soboti, so se dijaki razdelili v dve skupini. Prva si je ogledala Pomurski muzej, druga pa romsko naselje Pušča. Za trden spanec je poskrbel večerni pohod. Torek je bil posvečen spoznavanju Murske Sobote in njenih znamenitosti. Dijaki so se razdelili v skupine in s pomočjo spletne aplikacije na orientacijskem pohodu iskali 16 točk ter reševali naloge. Popoldne sta se skupini prejšnjega popoldneva zamenjali, večer pa so dijaki namenili spoznavanju prekmurskega narečja. Zadnji dan so obiskali doživljajski park Vulkanija, popoldne pa so spoznavali štajersko prestolnico Maribor, mesto najstarejše trte na svetu in Evropsko prestolnico kulture 2012.


Vtisi Lare Meh, dijakinje 2. letnika programa ekonomski tehnik …

V ponedeljek smo na pot proti Prekmurju odpravili ob 8. uri. Namenili smo se proti Mariboru, kjer smo si ogledali podjetje Mikro + Polo. Ob vodenem ogledu smo izvedeli, s čim se to podjetje ukvarja in kako poteka delo zaposlenih. Po končanem ogledu smo odšli v Mursko Soboto v CŠOD MS, kjer smo dobili pomembne informacije in se namestili po sobah. Po kosilu smo se razdelili v dve skupini, prva skupina je odšla v romarsko naselje v Pušči, druga pa v Pomurski muzej. Zvečer smo se po večerji družili v skupnih prostorih.

V torek smo se s pomočjo spletne aplikacije odpravili na orientacijski pohod po Murski Soboti. Obiskali smo veliko znamenitosti, se zabavali in pri tem tudi veliko naučili. Popoldne sta se skupini prejšnjega dne zamenjali. Zvečer smo se naučili nekaj prekmurskih besed in poslušali ljudske prekmurske pravljice. V sredo smo se po zajtrku odpravili v Vulkanijo, kjer smo se naučili nekaj splošnih stvari o vulkanih. Zanimive so bile 4D izkušnje. Na poti domov smo se ustavili v Mariboru in si ogledali mestno središče. Bilo je nepozabno, poučno in zabavno.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660