srssersssdgimvssmicdsd

»Tokrat gremo volit«

petek, 22. marca, smo se dijakinje 3. letnika programa gastronomija in turizem udeležile usposabljanja “Tokrat grem volit” v Postojni. V mladinskem hotelu smo ob 10. uri program začeli s spoznavanjem ostalih udeležencev in mentorjev. Prva delavnica je imela naslov “Jaz in Evropska unija”, dijaki pa smo debatirali o prednostih in slabostih Evropske unije. Pridružil se nam je zastopnik kampanje Tokrat grem volit. Ob 13. uri smo imeli čas za kosilo in druženje. Popoldne smo se udeležile delavnice z naslovom “Kako aktivirati soljudi”, ob 17. uri pa je sledila še zadnja delavnica na temo multimedije. Po uri in pol intenzivnega dela smo se zbrali in imeli refleksijo dneva, po večerji pa nas je čakal še veliki kviz Evrope. 
V soboto smo že zelo zgodaj pričeli z snemanjem kratkih filmov s tematiko “Tokrat grem volit”.  Ob 11.30 smo se udeležile še zadnje delavnice usposabljanja “Vodenje kampanj in drugih dogodkov”. Po kosilu pa je sledila refleksija celotnega dogodka in vrednotenje.
Na usposabljanju smo dijaki pridobili veliko novega znanja in stkali nova poznanstva, predvsem pa smo se naučili, kaj lahko kot posamezniki naredimo za Evropsko unijo.

Janja Glušič

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660