srssersssdgimvssmicdsd
  • Domov
  • Novice
  • Zlato priznanje z nagradnim izletom za Sladko usnjarsko dogodivščino v Šoštanju

Zlato priznanje z nagradnim izletom za Sladko usnjarsko dogodivščino v Šoštanju

Ekipa »mladih usnjarjev« Šole za storitvene dejavnosti je v sklopu 16. mednarodnega festivala Več znanja za več turizma raziskala dediščino usnjarstva v Šoštanju in za produkt, katerega jedro predstavlja turistični spominek v obliki oznake usnja in okusom po vrhunski čokoladi, prejela zlato priznanje in nagradni izlet v Bohinj. Za »piko na i« sta »usnjarki« Mojca Vocovnik in Tjaša Pristovšek zmagali tudi na kvizu o poznavanju snovne in nesnovne dediščine, izvedenem na festivalu.
Dijaki so produkt snovali v sodelovanju z Muzejem usnjarstvo na Slovenskem, arhitektko Matejo Kumer, čevljarjem Ivom Korenom in modnima oblikovalkama Jeleno Stevančević in Petro Meh. Najbolj doživet del produkta predstavlja interaktivna dogodivščina v skrivnostnem dvorcu Gutenbuchel. Udeleženci pustolovščine so za znanje o dediščini usnjarstva in družine Woschnagg ob zaključku pustolovščine nagrajeni s sladkim spominkom, izdelanim po receptu dijakinje Neli Poličnik.

Ekipo zlatih usnjarjev so sestavljali: Tjaša Pristovšek, Mojca Vocovnik, Neli Poličnik, Sara Hudej, Lea Lah, dijakinje 2. GT in Adrian Poprijan in Lenart Kukovec, dijaka 3. GT. Na predstavitvi sta sodelovala tudi Sara Klančnik, 1. GH in Aljoša Brglez, 3. GT. Mentorji: Marko Gams, Janja Hren in Anita Rudolf Pečnik.

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih

Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660