Skip to content

S srcem in znanjem do uspehov na Braču

Od 1. do 5. aprila 2025 je na otoku Braču potekalo 20. mednarodno kulinarično
tekmovanje Biser mora, kjer so slovensko kulinariko zastopali chef Dušan Veršec,
ekipa Big Pan Slovenija, gostilna Lačni Kekec iz Kranjske Gore ter dijaki Šole za
storitvene dejavnosti.
Dijaka 1. letnika programa Gastronomija Mark Urbanc in Tim Finkšt sta kot
ambasadorja projekta Erasmus+KA220 Four Seasons in Organic Kitchen dosegla
izjemne rezultate. Mark je osvojil zlato medaljo za ribji krožnik ter srebrni za
piščančji krožnik in rižoto, Tim pa srebro za piščančji krožnik. Njuna sošolka Saša
Miklavžina je prejela srebro za izložbeno torto. Vsem trem sta bili mentorici
Simona Pompe in Mateja Urbancl.
Tekmovanja se je letos prvič udeležila tudi dijakinja 2. letnika programa
Gastronomske in hotelske storitve Lucija Tovšak, ki je pod mentorstvom Marijane
Novak za svojo rižoto osvojila srebrno medaljo.
Tekmovanje je dijakom omogočilo neprecenljive izkušnje in ponos, saj so s svojim
znanjem, predanostjo in strastjo do kulinarike dokazali, da so pripravljeni na
nove izzive.

1 6