Dijaki programa Gastronomije so pod mentorstvom Marijane Novak in Janeza Jevšnika od 20. 10. do 22. 10. 2021 izvedli vsebine strokovnega modula obroki in dogodki z animacijo na Krasu in Primorskem. Pot jih je vodila v vas Lokev, kjer so si ogledali zorilnico pršutov. Po senzoričnem preizkušanju pršutov je sledila vožnja do Kobilarne Lipica in kasneje do Portoroža. Njihova učilnica je za tri dni postala vila MO Velenje. Svoja kuharska znanja so izpopolnjevali ob pripravi in postrežbi dnevnih obrokov, animacijah, družabnih igrah in prijetnem druženju. V Portorožu so si ogledali hotel Kempinski palace in Krajinski park Sečoveljske soline ter se razvajali v restavraciji Brič v Dekanih. Domov so se vrnili z neprecenljivimi izkušnjami.
Med 37 prejemniki spričeval poklicne mature kar dve zlati in dve diamantni maturantki