srssersssdgimvssmicdsd

PBO 1
2_Zmagovalni koktajli
pasica8
pasica9
pasica14
pasica12
pasica16
pasica17
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Ambasadorke Evropskega parlamenta na tekmovanju EUROŠOLA

Ambasadorke Evropskega parlamenta na tekmovanju EUROŠOLA

V petek, 6. 12. 2019, je v Hiši Evropske unije v Ljubljani potekalo tekmovanje EUROŠOLA. Tekmovanje je del projekta Šola ambasadorka EP in je bilo sestavljeno iz testa o poznavanju Evropske unije in debate. Tema debate je bila Okolje in obnovljivi viri energije. Na to temo so tekmovale ekipe dijakov iz 10. slovenskih srednjih šol.

Ekipo Šole za storitvene dejavnosti je sestavljalo 6 dijakinj iz programa gastronomsko turistični tehnik in programa ekonomski tehnik ter mentorica Sonja Sušin. Svoje znanje o EU so na testu dokazovale Janja Glušič, Teja Čerenak in Amela Avdić. V debati pa so Tjaša Pristovšek, Tajana Stojaković in Ajla Kerić zagovarjale trditev: Evropske države bi morale drastično obdavčiti cestni promet na fosilna goriva in s temi sredstvi financirati zeleni javni prevoz. Pomerile so se z ekipo iz Gimnazije Novo mesto.

Dijakinje so se z intenzivnimi pripravami na tekmovanje naučile veliko dejstev o okoljski problematiki, o ukrepih, ki jih države članice EU že izvajamo ter o načrtih za prihodnja leta.

Čestitamo vsem udeleženkam tekmovanja za pogum.

Mentorica: Sonja Sušin

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660