srssersssdgimvssmicdsd

PBO 1
2_Zmagovalni koktajli
pasica8
pasica9
pasica14
pasica12
pasica16
pasica17
previous arrow
next arrow

  • Domov
  • Novice
  • Evropski poslanec Franc Bogovič obiskal Šolski center Velenje

Evropski poslanec Franc Bogovič obiskal Šolski center Velenje

Evropski poslanec Franc Bogovič (SLS/EPP) je v petek, 17. decembra, obiskal Šolski center Velenje (ŠCV). Na pogovoru z dijaki 2. in 3. letnika Gimnazije ŠCV so ti izkazali veliko mero poznavanja političnega stanja v Evropski uniji in Sloveniji ter Bogoviču zastavili zanimiva vprašanja. Med drugim jih je zanimalo poslančevo mnenje o ponovni vpeljavi služenja vojaškega roka ter o morebitni ustanovitvi skupne evropske vojske. Povedal jim je, da zaradi več razlogov podpira ponovno uvedbo vojaškega roka, Evropa pa zagotovo mora narediti več na področju varnostne politike. Vprašanja so se pojavila tudi glede prihodnosti kmetijstva, o vlogi družinskih kmetij v prihodnji Skupni kmetijski politiki EU, o biodiverziteti pa tudi o njegovem projektu Pametnih vasi. Po  srečanju je Bogovič opravil še pogovor z dijakoma, ki delujeta v okviru medobčinskega gibanja skupine Mladih raziskovalcev za razvoj Šaleške doline in opravljata raziskovalno nalogo iz področja uvajanja mobilne 5G tehnologije. Bogoviča, ki je med drugim leta 2018 prejel bruseljskega »oskarja« s področja raziskav in inovacij, sta povprašala o pripravljenosti EU in Slovenije na vpeljavo novih tehnologije. Bogovič je pri tem izpostavil presojo vplivov na okolje in evropsko previdnostno politiko, pri čemer Slovenija sledi politiki EU-ja.

V okviru obiska se je Bogovič sestal še z ravnatelji šolskega centra. Pogovor z njimi je tekel na temo  delovanja ŠCV in njihovih projektov ter o priložnostih na področju izobraževanja v EU.

Ob zaključku obiska je Bogovič izrazil zadovoljstvo, da je med srednješolci veliko takšnih, ki jih ni strah zahtevati resnih odgovorov o njihovi prihodnosti. Hkrati pa pojasnil svojo vlogo poslanca v Evropskem parlamentu – da mladim približa prednosti in koristi življenja v Evropski uniji, ki mladim danes niso samoumevne.

Fotografije z obiska najdete na naslednji povezavi: https://photos.app.goo.gl/B7zVygLSrxAyHWLx9 (Avtor: Sandi Lekše)

Arhiv

Spremljajte nas na socialnih omrežjih


Osnovni podatki

Šola za storitvene dejavnosti
Trg mladosti 3,
3320 Velenje

03 89 60 600
03 89 60 660